Welkom op Noordlaren.eu

Nieuws van de Rieshoek

Rieshoek FullSizeRenderBeste dorpsgenoten en andere betrokkenen,

Het is lente, en ook in de Rieshoek is er van alles in beweging.

Koopcontract
De voorbereiding van het koopcontract is opgepakt door een daadkrachtig team van de nieuwe gemeente Groningen. Er komt veel bij kijken, zoals het vaststellen van de kavelgrens, het beheer van de kunstwerken op het terrein en aanvragen van de vergunningen. De gemeente Groningen wil het gebruik van de Rieshoek voor de schaatsmarathon vastleggen in het koopcontract; iets waaruit blijkt dat men het belang van de Rieshoek goed begrijpt.

Dorpsmoestuin
Bij de lente hoort tuinieren, en dat is dan ook waar een groep Noordlaarders druk mee bezig is. Het startsein werd gegeven op de Klusdag van 16 maart en sindsdien hebben we een heuse Dorpsmoestuin! Inmiddels zijn de eerste pootaardappelen en zaden over de groentebedden verdeeld. Onder het motto “meehelpen = meeoogsten” kan iedereen in de tuin terecht. Wil je meedoen? Of heb je tuingereedschap over? Neem dan contact op met Annemarie Kanon: 050-5094885 / Noorderstraat 10 Noordlaren.

Muziekschool
Ook nieuw is Muziekschool Noordlaren. Beleeft je kind veel plezier aan muziek, of heb je zelf eindelijk tijd om een muziekinstrument te leren bespelen, meld je dan aan voor een proefles. Bij Muziekschool Noordlaren werken drie professionele muziekdocenten: Inge Roelands (kinderkoren en blokfluit), Bert Martin (piano en gitaar) en Annemarie van der Sijde (dwarsfluit). In september wordt het aanbod uitgebreid. Kijk hier voor contactinformatie: www.derieshoek.nl/muziekschoolnoordlaren

Koningsdag
Oranjecomité Noordlaren is alweer druk bezig met de voorbereidingen voor Koningsdag 2019. Het is een extra uitgebreid programma dit jaar: naast de vrijmarkt, het Wilhelmus en het -altijd gezellige- oranje-ontbijt op het plein van de Rieshoek, is er ook een bijenexcursie en een bezoek aan de molen. De kinderen van Noordlaren starten een zonnebloemwedstrijd in de dorpsmoestuin. ‘
De Koningsborrel start om 17 uur in de Rieshoek (neem zelf wat hapjes mee) en om 19 uur gaat het hard tegen hard bij de Pubquiz ;-) Daarna kunnen we ‘los’ met DJ Nanz.
Zie bijgevoegde flyer voor het hele programma.

En meer…
Organiseer je zelf een bijeenkomst, zoals een familiefeestje, informatieavond of bedrijfsuitje? Het huiskamercafé en het speellokaal van de Rieshoek zijn per dag of dagdeel te huur. Op de website staan de tarieven en contactinformatie.
Ook staat Stichting de Rieshoek altijd open voor nieuwe initiatieven die het dorpsleven kunnen verrijken. Heb je een mooi plan, en tijd om het (samen) uit te voeren? Neem dan contact met ons op.
Er zijn ook nog enkele werkplekken beschikbaar voor structurele verhuur: www.derieshoek.nl/rieshoek-zoekt-ondernemers

Graag tot ziens in de Rieshoek!

Stichting Behoud en Beheer de Rieshoek

www.derieshoek.nl

Praat mee over dit bericht via Facebook