Welkom op Noordlaren.eu

Nieuws van de Hoeksteen

IMG_3238Beste gebruikers van de Hoeksteen, beste Verenigingen,

Het is een aantal maanden stil geweest in de Hoeksteen. Vanaf half maart konden ook uw bijeenkomsten niet meer doorgaan vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus.
We hopen dat u tot nu toe de crisis goed doorgekomen bent.
Vanaf 1 september zal de Hoeksteen weer geleidelijk open gaan voor bijeenkomsten.

Sinds juni is de Hoeksteen wel geopend voor bijeenkomsten van rouw en trouw en soms voor bijeenkomsten op maat, met specifieke afspraken voor het gebruik van het gebouw. Dit onder voorwaarden. Een looproute, onder andere voor toiletgebruik is opgesteld, inclusief een opstelling van de tafels om afstand van 1.5 meter te kunnen houden. Voor bijeenkomsten, waarbij mensen aan tafel blijven zitten, is dit goed te doen.

Het beheer in de Hoeksteen ligt op dit moment volledig in handen van vrijwilligers en bestuur.
Afgelopen februari hebben dorpsgenoten ideeën aangedragen voor nieuwe activiteiten. Daaraan is vanwege de gedwongen stilte in de Hoeksteen nog geen uitvoering gegeven.
Het bestuur heeft zich tot taak gesteld het dorpshuis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor zowel huidig als voor toekomstig gebruik en nieuwe activiteiten. Daarvoor is een herinrichtingsplan voor het totale interieur en de keuken opgesteld. Daarvan willen we een belangrijk deel, de grote zaal, in de herfstvakantie gaan uitvoeren.
Met het opknappen van de zolder als huiskamer, wordt direct na de zomer een begin gemaakt.

U bent als gebruiker of met uw vereniging vanaf 1 september van harte welkom in de Hoeksteen.
We willen echter voorzichtig blijven bij het gebruik van het gebouw en verzoeken u passende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen om Coronabesmetting te voorkomen.
Als leidraad daarvoor dient het Protocol Dorpshuis De Hoeksteen en de looproute voor de Hoeksteen.

VERZOEK
Gaarne verzoeken we u hierbij alvast na te denken over
• Wanneer u graag weer wilt starten met uw bijeenkomsten
• Het maximaal aantal personen per ruimte hangt af van welke tafelopstelling mogelijk is voor uw bijeenkomsten zodat: deelnemers op 1.5 meter van elkaar kunnen zitten, de zaal in en uit kunnen lopen en/of naar de bar kunnen gaan voor het ophalen van drankjes.
In de dagen van 17 t/m 19 augustus bent u welkom een kijkje te nemen op locatie. Vooraf AUB afspreken. Contact: Ulrike Dauter of Jogchem de Jonge, via tel 0681185604 /dorpshuis@noordlaren.eu

Met vriendelijke groet,
Namens Bestuur Dorpshuis de Hoeksteen,
Ulrike Dauter 

Praat mee over dit bericht via Facebook