Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwbrief Haren 3 juli 2020

Nieuwsbrief Haren,
3 juli 2020 | nummer 23
Gedeelte Oosterweg Haren vanaf 6 juli afgesloten
Van maandag 6 juli tot en met uiterlijk zondag 6 september is een gedeelte van de Oosterweg in Haren voor de helft afgesloten. De stremming geldt tussen de Kromme Elleboog en de Stationsweg. Hier worden woningen op nieuwe water- en gasleidingen aangesloten. Tijdens de bouwvak, van 20 juli tot en met 7 augustus, zijn er geen werkzaamheden. Onder begeleiding van verkeersregelaars kan het verkeer om-en-om kan passeren.
Extra speelmogelijkheden aan de Klaverlaan
Vanaf 6 juli komt er een  SportContrainer op het asfalt van het veldje aan de Klaverlaan in Haren te staan. Sportcontrainer is een woordspeling voor de container met diverse trainingsmogelijkheden. In de container liggen kleine sport- en speelmaterialen zoals gewichten, ballen, ladder, boksbal en touwen. Informatie over de sleutelbeheerder hangt op de container. Het trainingsmateriaal is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Ook het voetbalveldje met doeltjes maakt de gemeente netjes, zodat daar weer gevoetbald kan worden. En er komen  twee baskets voor recreatief basketbal.
Gemeente wil minder afval en meer hergebruiken
Het college van burgemeester en wethouders wil het inzamelen van afval met ingang van volgend jaar milieuvriendelijk, goedkoop en maatschappelijk verantwoord maken. Door afval goed te scheiden moeten we meer kunnen hergebruiken. 60 procent van het afval wordt nu gescheiden, dat moet 75% worden. De gemeenteraad beslist of er een vast afvaltarief in de gemeente blijft of dat inwoners gaan betalen per hoeveelheid. Lees meer over de plannen op onze site.
Gemeente verwijdert vanaf september weesfietsen in wijken rondom centrum
In de wijken rondom het centrum en in Selwerd en Paddepoel begint de gemeente in september met het verwijderen van weesfietsen. Dit zijn fietsen die minimaal vier weken op dezelfde plek in de openbare ruimte staan en al die tijd niet gebruikt worden. De gemeente brengt de fietsen naar het fietsdepot aan de Travertijnstraat. Daar kan de eigenaar zijn of haar fiets ophalen. De gemeente doet dit om ruimte te maken, onder andere voor fietsers die hun fiets regelmatig gebruiken en deze willen parkeren.

In delen van de binnenstad geldt vanwege corona nu een fietsparkeerverbod. Hier begint de gemeente in juli met het verwijderen van weesfietsen.

In het Stationsgebied gaat de gemeente vanaf 3 augustus weer handhaven. Hier mag je fiets niet langer dan 12 dagen achtereen blijven staan. Ook moet je fiets in een rek staan. Vanaf half juli worden fietsen hier weer gelabeld. Na 12 dagen gaan ook deze fietsen naar het fietsdepot. Kijk voor meer informatie op onze website.

Mooi Meegenomen: regelingen voor mensen met een laag inkomen
Voor inwoners van de gemeente Groningen met een laag inkomen zijn er veel extra’s mogelijk. Bijvoorbeeld een vergoeding voor het vervangen van kapotte apparaten. Maar ook gratis hulp bij geldproblemen, een vergoeding van de schoolkosten van de kinderen of korting op het lidmaatschap van een sportclub. Al deze regelingen staan in het boekje Mooi Meegenomen 2020. Vanaf maandag 20 juli kun je het boekje ook ophalen bij de gemeente, op onze locaties Kreupelstraat 1 of Harm Buiterplein 1.
Bewoners hebben veel plezier van boomtuintjes
We ontvangen regelmatig enthousiaste reacties van bewoners over boomtuintjes. Zoals van Maricée, die ons mailde: “Het valt menigeen op dat de straat zoveel fijner is geworden. Mensen reageren stuk voor stuk met een brede glimlach, en vaak sta ik met de schep in mijn hand voor een praatje. Wat kan er véél op zo’n klein stukje grond! Enorm leuk hè? Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen.” Boomtuinen zijn goed voor de biodiversiteit en gaan wateroverlast en hittestress tegen. Wil jij dit ook in jouw straat? Kijk op onze website.
Zomer vol activiteiten voor kinderen en jongeren
Bewoners, vrijwilligers en professionals in de dorpen en wijken hebben keihard gewerkt om deze zomer een mooi activiteitenaanbod te organiseren voor kinderen en jongeren. Tijdens de zomervakantie zijn er in de hele gemeente spetterende activiteiten, van circusworkshops en kookworkshops tot spelletjes op het strand. Per gebied is er een aanbod voor de jeugd uit dat gebied.

Alle activiteiten worden uitgevoerd volgens de richtlijnen van het RIVM. Wil je weten wat er in jouw wijk of dorp te doen is? Check dan je WIJ-team, het buurthuis of de speeltuin bij jou in de buurt. Kijk voor contactgegevens op de website van WIJ.

Kijk voor activiteiten met kinderen ook op groningsezomer.nl.

In de zomervakantie geen Nieuwsbrief Haren
De komende zes weken verschijnt Nieuwsbrief Haren niet. Vrijdag 21 augustus krijg je deze nieuwsbrief weer.
3 juli 2020 | nummer 23
Nieuwsbrief Haren is gericht op inwoners van Glimmen, Haren, Noordlaren en Onnen.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.

Praat mee over dit bericht via Facebook