Welkom op Noordlaren.eu

Nieuw: FOTO VAN DE MAAND

test vis mail verzonden

Vanaf heden is er een nieuwe rubriek op www.noordlaren.eu, namelijk de Foto van de maand.

Iedere Noordlaarder (dorp en directe omgeving) kan iedere maand 1 of meerdere foto’s naar de website mailen (de foto’s kun je gewoon als bestand invoegen) en zo meedingen naar de foto van de maand.
Iedere maand wordt er door een onafhankelijke en objectieve jury een keuze gemaakt uit de inzendingen.

Er worden geen professionele eisen gesteld aan de foto’s. Wel moet het met Noordlaren of omgeving te maken hebben, dus geen foto’s uit Verweggistan.

De jury let o.a. op originaliteit. Dat kan heel divers zijn, bijv. wat betreft onderwerp of lijnenspel of kleurstelling of camerastandpunt of verzin het zelf maar.

Aan de apparatuur worden geen eisen gesteld. Je kunt met een telefoon soms wel mooiere foto’s maken dan met een (superdure) spiegelreflex.

Door mee te doen geef je toestemming om de foto’s met naamsvermelding op de website te plaatsen en we gaan nog met de redactie van de Dorpskrant in overleg of de mooiste foto’s in de dorpskrant geplaatst kunnen worden.

Om de boel een beetje aan te kleden heb ik voor deze keer een door mij gemaakte foto van het Zuidlaardermeer geplaatst.

Aanleiding tot deze nieuwe rubriek is eigenlijk mijn eigen voornemen om in plaats van alleen op vakantie foto’s (met de altijd bij de hand zijnde telefoon) te maken, ook buiten de vakanties om het fototoestel te pakken en leuke foto’s van de omgeving proberen te maken.

Hopelijk stimuleert deze rubriek meer mensen.

Gaandeweg zullen er misschien gezien de ervaringen nog wat meer regeltjes of ideeen bij komen, maar dat zien we dan wel weer. We gaan nu gewoon aan de slag, dus mail je foto’s naar: website@noordlaren.eu.

Praat mee over dit bericht via Facebook