Welkom op Noordlaren.eu

Lienen aan Locht

Noordlaren Muziek presenteert op zondagochtend 26 januari:

Trio LIENEN AAN LOCHT met een muzikaal theaterprogramma

‘Lienen aan locht’ is de naam van het trio bestaande uit Adrie Oosterling (singer/songwriter in het Nederlandse taalgebied en accordeonist), Maaike Roelofs (zang en cello) en Martha Roelofs (piano en bas). Het trio gaf zich de naam van een gedichtencyclus van Lerus Roelofs. Deze door hun soberheid de ziel rakende gedichten worden, op muziek gezet, in al hun naaktheid gepresenteerd. Daarnaast brengt het ensemble zelfgeschreven Zeeuwse ballades en ook liederen van Liselore Gerritsen, Jacques Brel, Marlene Dietrich en Hildegard Knef. De tussendoor gesproken teksten maken dit alles tot een zeer gevarieerd, maar vooral heel intiem theaterprogramma!

Kaarten kunnen gereserveerd worden via info@noordlarenmuziek.nl of cultuur-noordlaren@hotmail.com of telefonisch bij Jan Luis: 050 409 46 57.

Zondag 26 januari | 10.30 uur | Bartholomeuskerk, Lageweg 8, Noordlaren

Beste lezers,

Eerder kondigde Noordlaren Muziek een optreden aan van zangeres Maaike Roelofs met begeleiding op zondagochtend 26 januari om 10.30 uur in de Noordlaarder dorpskerk. Graag willen wij u op de hoogte stellen van enige aanpassingen. Door ingetreden persoonlijke omstandigheden rond het ensemble wordt de zangeres nu begeleid door pianist Paul Prenen. In verband daarmee is het
programma ook licht gewijzigd. Het heet nu: Tussen Tijd en Altijd. Hierin zingt Maaike Roelofs allereerst – zoals reeds aangekondigd – songs van haar in 1917 uitgekomen CD ‘Lienen aan Locht’. Deze is geheel gewijd aan haar vader, de Groningse dichter en jurist Lerus Roelofs. Roelofs’ poëzie is geschreven in ‘t Oldambts, de taal van zijn ouders en heeft een zekere mystieke of religieuze inslag. Verschillende componisten, waaronder Paul Prenen, hebben zijn gedichten op muziek gezet. De songs die hieruit zijn ontstaan worden op indringende wijze vertolkt door Maaike’s diepe, warme stem. Verder staan liedjes op het programma van Nederlandse artiesten zoals Jules de Corte, De Dijk, Jaap Fischer en Liselore Gerritsen.

Maaike Roelofs is breed muzikaal georiënteerd. Zij speelt cello in verschillende ensembles. Ze speelt barokcello in het Barlhezeconsort. En last but not least, zij zingt. Ze is lid van Novaya Shira, een groep rond Shura Lipovsky, welk ensemble traditionele Joodse muziek ten gehore brengt. In juni 2017 kwam haar CD ‘Lienen aan Locht’ uit, waarop zij gedichten zingt van haar vader, de Groninger dichter en jurist Lerus Roelofs. De gedichten zijn op muziek gezet door verschillende componisten. Maaike Roelofs is als docent verbonden aan de Zeister muziekschool.

Paul Prenen heeft na zijn studie bij Jan Wijn en Edith Gross zijn hele leven piano gepeeld. Tallozen heeft hij begeleid. Daarnaast heeft hij gewerkt bij diverse toneelgroepen, o.a. Het Werkteater (inderdaad zonder h), de operaproducties van Frank Groothof en toneelgroep Flint. Hij componeert voor film en theater en heeft vorig jaar twee opera’s gemaakt die met succes zijn uitgevoerd.

Ten slotte volgt hieronder het complete programma van de 26e januari:

Tussen Tijd en Altijd

Maaike Roelofs, zang
Paul Prenen, piano

Lienen aan Locht Tekst: L.erus Roelofs Muziek: Henk Scholte/Paul Prenen

Serenade veur Martha Lerus Roelofs /Maaike Roelofs/Paul Prenen

Wight Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Martha Roelofs

Wicht in Wachtkoamer Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Maaike Roelofs

Als ik overmorgen oud ben Tekst en Muziek: Jules de Corte

Pianosonate Domenico Scarlatti (1685-1757)

Touvlocht Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Paul Prenen

Er is vast wel iemand/Eendje Tekst en Muziek: Jaap Fischer

Bomen in Haarfst Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Maaike Roelofs

Zigeunerwaisen Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Paul Prenen

De Tijd Tekst en Muziek: Liselore Gerritsen

Muziek voor cello en piano

Pianosonate Domenico Scarlatti

Heur ik de stemmen Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Stephan Jankowski/Paul Prenen

Stroatörgel Tekst: Lerus Roelofs Muziek: Paul Prenen

________________________________________

Maaike Roelofs en Paul Prenen
TUSSEN TIJD EN ALTIJD
Zondag 26 januari 2020. Aanvang: ’s ochtends 10.30 uur
Bartholomeuskerk – Lageweg 8, Noordlaren (Gn)
Toegang: € 12,50 incl. kop koffie of thee.
Jeugd t/m 12 jaar € 5,00

KAARTEN RESERVEREN

Via mail:
- info@noordlarenmuziek.nl
- cultuur-noordlaren@hotmail.com

Telefonisch:
- Jan Luis: 050 – 409 4657
Zie ook onze website: www.noordlarenmuziek.nl

Praat mee over dit bericht via Facebook