Welkom op Noordlaren.eu

Inschrijfformulier Zonnedak Noordlaren

Samen een zonnedak: schrijf nu in! (zie het formulier onder dit artikel)

Het is zover! De inschrijving voor de zonnepanelen op ons gezamenlijke zonnedak aan de Zuidlaarderweg 73 gaat van start. Via het inschrijfformulier op de website www.noordlaren.eu/verenigingen/dorpscooperatie-noordlaren, kunnen Noordlaarders zich aanmelden. De inschrijvingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

De Dorpscoöperatie Noordlaren vindt het jammer dat vanwege het coronavirus de bijeenkomst op donderdagavond 9 april in de Hoeksteen niet doorgaat. Graag hadden we mondeling informatie gegeven en uw vragen beantwoord. Gelukkig kan de inschrijving ook prima online en kunt u op de website informatie vinden.
Als het weer mogelijk is zullen we voor alle bewoners van het dorp een informatieavond organiseren en gaan we samen het glas heffen op deze eerste stap naar een energie neutraal Noordlaren.

Wat is een gezamenlijk zonnedak?
Wil je zelf energie opwekken, maar kan of wil je dit niet op je eigen dak? Of wil je nog wat extra zonnepanelen, naast de panelen op je eigen dak? Dan kan dat via een gezamenlijk zonnedak.
De overheid heeft hiervoor financiële ondersteuning bedacht: de Regeling Verlaagd Tarief, de zogenaamde Postcoderoos regeling. De zonnestroom installatie is eigendom van de Dorpscoöperatie en jij wordt aandeelhouder.

Hoe werkt het?
Meedoen is makkelijk! Er komen 180 zonnepanelen op het dak aan de Zuidlaarderweg. Deze worden per “pakket” van vier panelen uitgegeven. Naast de keuze voor één pakket en kan je ook nog een optie nemen op één of twee extra pakketten. De kosten van één pakket zijn 1.200 euro.

Met de zonnepanelen krijg je 15 jaar lang een korting op je stroomrekening. Je ontvangt korting op de energiebelasting, op basis van de hoeveelheid stroom die jouw panelen jaarlijks opwekken. Binnen acht tot tien jaar heb je je investering terugverdiend en dat is een heel goede opbrengst.

U hebt geen omkijken naar installatie en onderhoud. De Dorpscoöperatie regelt alles! Wij zorgen er ook voor dat alle deelnemers ieder jaar bericht krijgen over de opbrengst aan elektriciteit en de teruggave van energiebelasting.

Wie kan er meedoen?
Alle inwoners uit het dorp die wonen in de postcode 9479 kunnen meedoen. Later hopen we ook voor bewoners uit aangrenzende postcodegebieden een aanbod te hebben.

Waarom een gezamenlijk zonnedak?
De energietransitie is een grote operatie. Alle fossiele brandstoffen, zoals gas en olie, zullen verdwijnen uit onze energievoorziening. De Dorpscoöperatie Noordlaren wil met dit eerste dak groene energie produceren en het dorp zelf eigenaar maken van de energieproductie.
Wat ons betreft is dit nog maar het begin!

Hoe is het ook alweer zover gekomen?
Adri, Jaap en Jouke zijn een aantal jaren geleden na een dorpsbijeenkomst van de Rieshoek, bij elkaar gekomen. Toen hebben we besloten de Dorpscoöperatie Noordlaren op te richten. Met deze coöperatie willen we het belang van het dorp dienen. Projecten die bijdragen aan leefbaarheid, zorg en welzijn, kwaliteit van natuur en landschap, bedrijvigheid en energietransitie, kunnen meerwaarde opleveren voor het dorp.

Het eerste project wordt nu gerealiseerd. We hebben vertrouwen dat er vele zullen volgen.

Meer informatie over het project kun je vinden op: www.noordlaren.eu/verenigingen/dorpscooperatie-noordlaren
Email: dorpscooperatie@noordlaren.eu

Bestuur Dorpscoöperatie Noordlaren:
Janneke Kruiswijk, Adri van der Sluis, Jaap de Winter en Jouke de Jong

Inschrijfformulier

Inschrijfformulier invullen; ondertekenen; scannen of fotograferen; terug mailen naar dorpscooperatie@noordlaren.eu. Daarna krijgt u de ledenoverovereenkomst die ondertekend moet worden en het informatiedocument. Hierin staat alle informatie die nodig is.

Inschrijfformulier Zonnedak Noordlaren
www.noordlaren.eu/verenigingen/dorpscooperatie-noordlaren

Naam:

…………………………………………………………………………………………………………

Adres:

…………………………………………………………………………………………………………

Postcode:

…………………………………………………………………………………………………………

Telefoonnummer:

…………………………………………………………………………………………………………

E-mailadres:

…………………………………………………………………………………………………………

Huidige energieleverancier:

…………………………………………………………………………………………………………

Ik heb interesse in:
◯ 1 pakket van 4 zonnepanelen a 1200 euro

Als het mogelijk is wil ik best wel extra zonnepanelen
◯ extra 1 pakket (4 zonnepanelen) a 1200 euro
◯ extra 2 pakketten (8 zonnepanelen) a 2400euro

◯ Ik ben bereid energie af te nemen via Dorpscoöperatie Noordlaren, door over te
stappen naar Energie VanOns

Handtekening:

…………………………………………………………………………………………………………

U kunt het inschrijfformulier ook openen door op onderstaande link te klikken:

Inschrijfformulier Zonnedak Noordlaren20-3

Praat mee over dit bericht via Facebook