Welkom op Noordlaren.eu

Duurzaam Haren – verslag – samen de winter door!

Duurzaam Haren.Zorg


Duurzaam Haren heeft zaterdag 19 november meegedaan aan de landelijke actie Samen de winter door. Doel van de bijeenkomst was informatie verstrekken over energiebesparing. Goed voor het terugdringen van CO2, maar in deze lastige tijden ook goed voor de portemonnee. Met kleine ingrepen is vaak veel energie te besparen.

Naast informatie waren ook de tegoedbonnen van €50 voor energiebesparingsmaatregelen van de gemeente Groningen beschikbaar. Dankzij de samenwerking met Duurzaam Glimmen, Duurzaam Groningen (loket van de gemeente), Energiek Maarwold, Grunneger Power, Oosterhaar Energiek, Duurzaam Helpman en Duurzaam Onnen hadden we 8 energie-experts in ’t Clockhuys in Haren aanwezig. Zij gaven informatie, tips en er werden ervaringen gedeeld. Zowel de bezoekers als de experts waren enthousiast. Voor herhaling vatbaar. Tijdens de landelijke start van de campagne via scherm, werden kijkers opgeroepen om zelf maatregelen door te voeren en tenminste twee personen te informeren over energiebesparing. Op die manier hoopt de landelijke organisatie op een sneeuwbaleffect.

Op de website www.samendewinterdoor.nu vindt u een placemat met besparingstips en het andere campagnemateriaal en een aantal instructieve filmpjes met besparingstips.

Samen met de energie-experts gaan we kijken wat voor vervolg we kunnen geven aan deze bijeenkomst. Hou ons in de gaten.

Zie ook de foto’s en video’s op onze website, klik hier

Met vriendelijke groet,
Coöperatie Duurzame Regio Haren u.a.

E info@duurzaamharen.nl

Duurzaam Haren is de lokale coöperatie voor duurzaamheid van en voor inwoners en bedrijven in de regio van Haren, Glimmen, Noordlaren en Onnen. Samen met onze leden maken we Haren duurzamer. Dit doen we door ontmoeting, inspiratie, het uitvoeren van duurzame projecten en de ambitie tot het leveren van groene energie uit de regio van Haren.

Praat mee over dit bericht via Facebook