Welkom op Noordlaren.eu

DE RIESHOEK GAAT DOOR!

rieshoek Stichtingsbestuur Rieshoek-13 (002)
We hebben fantastisch nieuws! Het is gelukt!

Maandagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Haren (unaniem) ingestemd met de verkoop van de Rieshoek. De raad heeft middels een amendement bedongen dat de gemeente het pand oplevert met een wind- en waterbestendig dak, een aantoonbaar goed functionerend riool en vrij van asbest.

Het is geweldig dat de raadsleden onze voorwaarden hebben overgenomen, zodat we vol vertrouwen de Rieshoek kunnen behouden en beheren. De afgelopen anderhalf jaar hebben we ontzettend hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen en we zijn heel trots op wat we gezamenlijk hebben bereikt. Vanaf 2014 zijn Noordlaarders heel erg druk bezig geweest met de Rieshoek, en dan nu, dit resultaat.
En hoe mooi is het dat maandagavond de gemeenteraad én de wethouder het belang van het behoud van dorpshuis de Hoeksteen naast de Rieshoek benoemden, en er werd uitgesproken dat de financiële bijdrage voor de Hoeksteen in tact blijft, naast de investering van de gemeente in de Rieshoek.

We voelen ons enorm gesteund door het dorp, de gebruikers in het pand, de raadsleden, de provincie Groningen en de KNHM.
Als klap op de vuurpijl kregen we gisteren ook nog te horen dat het VSBfonds een donatie uitkeert van 45.000 euro. Nóg een partij die ons mooie burgerinitiatief ondersteunt.

De Rieshoek draagt de afgelopen vier jaar al bij aan de leefbaarheid van het dorp met diens maatschappelijke invulling. Nu we straks eigenaar zijn van het gebouw kunnen we verder bouwen aan dit prachtige initiatief. Dit geeft ons nieuwe energie, omdat het weer mag gaan over gezamenlijk creëren, verbinden en ontwikkelen. Dit doen we graag met u!

De aankomende periode zullen we het traject van aanschaf concreet maken.
We houden u op de hoogte.

Hartelijke groet,

De Stichting behoud en beheer de Rieshoek
Manon, Agniete, Karin, Alie, Ineke, Inge, Eduard, Jan Geert, Ditmar, Janet, Maartje en Berber

www.derieshoek.nl

ps. Hier kunt u de beslissende raadsvergadering terugzien, punt 4a en 5 op de agenda: https://channel.royalcast.com/haren/#!/gemeenteharen/20180702_1

Praat mee over dit bericht via Facebook