Welkom op Noordlaren.eu

De Foto vd Maand is van Vera Heijne.

20210521_200601 juni 1 vera

De Foto van de Maand juni 2021 is van de hand van Vera Heijne (door vaker op de foto te klikken kun je hem uitvergroten).

De jury heeft voor deze foto gekozen omdat er ondanks dat er geen echt spannende dingen op staan, er toch een zeker dynamiek uit spreekt.

De schuin weglopende sloot, de wolken partijen en het felle gat in de lucht zorgen daar voor.

Tip van de maand:

Wanneer je tegen de zon in fotografeert reflecteert het licht op de sensor en laat in dit geval een groene stip rechts in beeld zien. Met dat soort effecten kun je (al of niet bewust) leuke elementen aan je foto toevoegen.
De jury kiest iedere maand uit de inzendingen er 1 uit. Die komt op de website en in de dorpskrant te staan.

Blijf uw foto’s voor de komende maand gewoon naar ons toe mailen: website@noordlaren.eu

Iedere Noordlaarder (dorp en directe omgeving) kan iedere maand 1 of meerdere foto’s naar de website mailen (de foto’s kun je gewoon als bestand invoegen) en zo meedingen naar de foto van de maand.

Er worden geen professionele eisen gesteld aan de foto’s. Wel moet het met Noordlaren of omgeving te maken hebben, dus geen foto’s uit Verweggistan.

De jury let o.a. op originaliteit. Dat kan heel divers zijn, bijv. wat betreft onderwerp of lijnenspel of kleurstelling of camerastandpunt of verzin het zelf maar.

Aan de apparatuur worden geen eisen gesteld. Je kunt met een telefoon soms wel mooiere foto’s maken dan met een (superdure) spiegelreflex.

Door mee te doen geef je toestemming om de foto’s met naamsvermelding op de website en in de dorpskrant te plaatsen.

Mike Snijder

Praat mee over dit bericht via Facebook