Welkom op Noordlaren.eu

Berichten van de protestantse gemeente Noordlaren-Glimmen.

Bartholomeuskerk foto scherpHieronder een paar berichten voor Noordlaren vanuit de protestantse gemeente Noordlaren-Glimmen.

==

Kerkdiensten Glimmen nu ook online
Bij uitgebreid onderhoud aan het interieur van de Trefpuntkerk in Glimmen is onder meer een nieuwe geluidsinstallatie geïnstalleerd met internetverbinding. Hierdoor heeft de kerk zich kunnen aansluiten bij Kerkomroep.nl en is het geluid van de diensten die gehouden worden in Glimmen sinds april ook via internet te volgen. Dit kan live op het moment waarop de kerkdienst plaatsvindt, maar ook naderhand. De geluidsopnamen zijn nog een jaar terug te luisteren. De Bartholomeuskerk in Noordlaren heeft deze apparatuur niet, vanwege de monumentenstatus van dit gebouw is dat ook minder makkelijk te realiseren. Wanneer de gemeente in Noordlaren samenkomt voor de eredienst, gewoonlijk elke tweede zondag in maand, is er geen uitzending.
De diensten in de Trefpuntkerk zijn op internet te vinden via www.kerkomroep.nl. Zoek op ‘Glimmen’ of ‘Trefpuntkerk’ en klik vervolgens op ‘luisteren’. De diensten zijn ook te volgen via de speciale kerkomroep-app die gratis te downloaden is vanuit de App-store of Google Play. Handig voor onderweg en op vakantie!.

==

Inloopochtend Trefpuntkerk
Op dinsdagochtend 7 mei is de volgende inloopochtend in de kerk in Glimmen. Inge Bakker en Hans Keijzer zullen dan komen vertellen over hun
fietstocht door Afrika. De kerk is open vanaf 10.00 tot ongeveer 12.00 uur, toegang vrij. In de hal van de kerk (ingang Kastanjelaan) staat dan ook het krat waarin artikelen voor de voedselbank gedoneerd kunnen worden. Er is altijd behoefte aan (houdbaar) broodbeleg, rijst en pasta’s, geconserveerde groenten en badkamerartikelen. Alles binnen de houdbaarheidsdata uiteraard.

==

Klusdag begraafplaats Noordlaren – vrijwilligers gevraagd Op zaterdag 18 mei wordt een klusdag gehouden op de begraafplaats in Noordlaren. Hebt u die dag tijd om een paar uurtjes mee te helpen?
De begraafplaats aan de weg Glimmen – Noordlaren (achter de Rieshoek en de ijsbaan) behoort toe aan de protestantse gemeente Noordlaren-Glimmen en is beschikbaar voor inwoners van Noordlaren en Glimmen. Ook het onderhoud wordt gedaan door de PKN-gemeente Noordlaren-Glimmen.
Op dit moment is er een aantal klussen te doen, zoals het aanleggen van een extra watertappunt, het opnieuw beletteren van een aantal graven, het opknappen van verwijzingsbordjes, het schilderen van het baarhuisje en het bijwerken van de schelpen- en kiezelpaden.
Hebt u op 18 mei tijd om ergens tussen 10.00 en 15.00 uur mee te helpen op de begraafplaats? Dan verwelkomen wij u graag! Vanwege de koffie en thee, de soep en de broodjes willen we graag weten wie aanwezig zal zijn. U kunt uw komst melden aan Bernard van de Beek, tel. 06 50746263 of bernardvandebeek@home.nl. Materiaal en gereedschap is aanwezig.

==

Kerkdienst in het Gronings
Op zondag 19 mei wordt een Grunniger Dainst gehouden in de Bartholomeuskerk in Noordlaren. Aanvang: 19.00 uur.

met vriendelijke groet,
Dick Vos
(de nieuwe naam achter dit mailadres: 0610 695490)

Praat mee over dit bericht via Facebook