Welkom op Noordlaren.eu

Prikbord

Hieronder ziet u een overzicht van Noordlaarder advertenties.
Wilt u zelf een advertentie plaatsen? Klik dan hier.

sleutels gevonden

Een setje fietssleutels is gevonden aan de Meester Koolweg .
Sleutels van Axa, Arbus en Dirak met een sleutelhanger van R Vanraam.
Ophalen? Bel 06-37615426

Geplaatst op: 16 mei 2018

Wandeling Onnerpolder

gruttoHet Groninger Landschap organiseert op zaterdag 28 april een wandeling met het thema: vogels herkennen in het waterwingebied Onnerpolder.
Samen met Waterbedrijf Groningen wandelen we door het nieuw ingerichte gebied achter het pompstation. We vertellen wat er in de afgelopen jaren is gebeurd en zoeken in het veld naar weidevogels zoals kievit, grutto, wulp en tureluur, diverse eenden- en sternsoorten of roofvogels zoals buizerd, kiekendief, en mogelijk zelfs een zeearend.
De wandeling is circa 4 kilometer lang. Tip: neem laarzen of stevige schoenen mee en winddichte kleding. Ook een verrekijker is een aanrader
Locatie: Waterbedrijf Onnen, Waterleidingweg 8, 9755 TN in Onnen
Tijd: 9.00 – 11.00 uur
aanmelden is niet nodig en deelname is gratis

Geplaatst op: 16 april 2018

Crowdfunding Zeearend

Exclusieve houtsnede overhandigd aan donateurs Crowdfunding Rust voor de Zeearend
zeearenden vliegend
Het Groninger Landschap heeft een aantal donateurs van het project Rust voor de Zeearend in de stromende regen in het zonnetje gezet. Na een rondleiding in het Hunzedal door natuurbeheerder Michel Krol, overhandigde kunstenaar Erik van Ommen de donateurs een exclusieve houtsnede van de zeearend en zijn nieuwste boek Poldervogels. De crowdfunding is succesvol van start gegaan: inmiddels is 20% van het benodigde bedrag gedoneerd.

Rondleiding in de stromende regen

In de stromende regen, met zicht op het leefgebied van de zeearend, vertelde Michel Krol gepassioneerd over de zeearend die een broedpoging doet in het Hunzedal. Ook kunstenaar Erik van Ommen, zelf een groot vogelliefhebber, was daarbij aanwezig. Van Ommen heeft belangeloos een speciaal vervaardigde houtsnede van de Zeearend beschikbaar gesteld. Deze exclusieve houtsnede, gedrukt op Japans papier, wordt alleen uitgereikt aan de donateurs die 150 euro of meer gaven voor deze crowdfunding actie.

Noodzaak toezicht
Het feit dat er zeearenden broeden is een prachtige bekroning van het werk dat afgelopen jaren is verzet om de natuur rond het Zuidlaardermeer te versterken. Het Groninger Landschap heeft net als vorig jaar maatregelen getroffen om verstoring van de zeearenden te voorkomen. Rond het nest zijn beveiligingscamera’s geplaatst die dag en nacht elke ongewenste bezoeker detecteren. Daarnaast zijn er permanent handhavers in het gebied aanwezig. Michel Krol: “We zien ons genoodzaakt om toezicht en handhaving in te zetten, aangezien de zeearend juist in het broedseizoen erg verstoringsgevoelig is. Eén persoon die te dicht bij het nest komt, kan de zeearenden van hun broedplek verjagen.”

Steun Rust voor de Zeearend
De crowdfunding is goed van start gegaan, maar we kunnen alle steun gebruiken om de zeearenden in alle rust te laten broeden. Doneren kan via: groningerlandschap.nl/crowdfunding/rust-voor-de-zeearend. De crowdfundingactie loopt nog t/m mei 2018.

________________________________________
_______________________________________
Nadere informatie: Het Groninger Landschap, Rijksstraatweg 333, 9752 CG HAREN.
Telefoon (050) 313 59 01.
Rieneke Harkema, medewerker Communicatie, M 06 – 55 38 28 11
e-mail: communicatie@groningerlandschap.nl
________________________________________
Het Groninger Landschap beschermt natuur, landschap en erfgoed in Groningen door aankoop en beheer van natuurgebieden en cultuurhistorisch erfgoed.
________________________________________

Geplaatst op: 29 maart 2018

Kerk Noordlaren tijdelijk dicht

Als gevolg van werkzaamheden aan de verwarming in de Bartholomeuskerk in Noordlaren zullen de kerkdiensten van 31 maart ( paasnacht) en zondag 8 april niet in de kerk van Noordlaren kunnen plaatsvinden. Zij worden verplaatst naar de Trefpuntkerk in Glimmen.

Namens het college van
kerkrentmeesters

corke van der weijden

Geplaatst op: 21 maart 2018

www.crowdfunding-derieshoek.nl.

Kijk op www.crowdfunding-derieshoek.nl voor meer informatie over de reddingsactie van de Rieshoek.

Geplaatst op: 13 maart 2018

Open zangochtend Koor Nova Zembla

KOOR NOVA ZEMBLA houdt op zaterdag 14 april
van 10.00 tot 12.00 uur een open zangochtend.

Nova Zembla is een lotgenotenkoor, bestaande uit mensen die allemaal met kanker te maken hebben (gehad). Als patiënt, familielid of nabestaande. De leden zijn afkomstig uit heel Drenthe en Groningen.
Zingen blijkt voor veel mensen een fijne en goede manier om de intense emoties rondom kanker te uiten en te verwerken. Perfect zingen is niet het doel. Plezier in zingen staat centraal. Je hoeft geen noten te kunnen lezen, alle liedjes worden terplekke, zonder ‘huiswerk’ aangeleerd. Het programma houdt rekening met eventuele vermoeidheid van de leden.
Nova Zembla heeft ruimte voor nieuwe leden. Iedereen die wil luisteren of mee wil zingen is van harte welkom op zaterdagochtend 14 april vanaf 09:30 uur in het Boshuys gelegen achter Het Behouden Huys, Rijksstraatweg 363A te Haren.
Het koor zingt 1x per 2 weken (in de oneven weken) op de zaterdagochtend.
Nova Zembla is onderdeel van het landelijke korennetwerk Zingen voor je Leven. Zie www.koornovazembla.nl voor meer informatie en filmpjes.

Geplaatst op: 8 maart 2018

Schoonmaakactie Zuidlaardermeer afgelast

Kanovereniging De Futen heeft de actie Zuidlaardermeer Schoon van aanstaande zaterdag 10 maart afgelast.
Vanwege het nog aanwezige ijs op het Zuidlaardermeer is het niet mogelijk het afval te verwijderen.
Ondanks het niet door kunnen gaan van de jaarlijkse schoonmaakactie wil Het Groninger Landschap graag laten weten het initiatief van de Futen enorm te waarderen. Het verwijderen van het afval is zeer zinvol. Volgend jaar zal Het Groninger Landschap de Futen dan ook graag weer assisteren.

Geplaatst op: 8 maart 2018

Ambassadeurscursus Noordelijke Hondsrug

Geopark organiseert Ambassadeurscursus Noordelijke Hondsrug
start 4 april
De Hondsrug UNESCO Global Geopark organiseert voor Recreatie- en Horecaondernemers op de Noordelijke Hondsrug (gemeenten Haren, Groningen, Tynaarlo en Aa en Hunze) een Ambassadeurscursus. De ondernemers leren in deze cursus van vier dagdelen, alles over de boeiende wereld van het geopark. Met de opgedane kennis wordt verwacht dat zij als een échte ambassadeur de gasten die naar hun regio komen nog beter van informatie kunnen voorzien en nog gastvrijer gaan ontvangen. Dit met de bedoeling dat de gast met een goed gevoel en enthousiast weer naar huis gaat en daar vooral door vertelt hoe mooi en bijzonder het Hondsruggebied is. Een herhaal bezoek aan De Hondsrug ligt dan eveneens voor de hand.

De cursus
De cursisten worden meegenomen in de wereld van ijstijden, prehistorie, natuur, zoals het Nationaal Park Drentsche Aa, en andere verhalen. Daarnaast krijgen ze tips en tricks over gastvrijheid, trends, streekproducten en hoe arrangementen gemaakt kunnen worden. De cursus beslaat vier dagdelen, waarvan de laatste een excursie met o.a. een bezoek aan het enige archeologische reservaat in Nederland: het Strubben-Kniphorstbosch en een stadstour door het centrum van Groningen.
Cursusdagen en kosten
De Ambassadeurscursus wordt georganiseerd op woensdagochtend 4, 11, 18 en 25 april en wordt afgesloten met een lunch. Deelnemers ontvangen een serie boekjes en routes en krijgen toegang tot een digitaal platform . De cursuslocatie is in het noordelijk deel van het Hondsruggebied en wordt later bekend gemaakt. De kosten van deze cursus bedragen slechts € 75,– per persoon.
Informatie en aanmelding
www.dehondsrug.nl/ondernemer/ambassadeur/ambassadeur-worden/
——————————————— /// Einde persbericht ///——————————————-
Voor meer informatie over dit persbericht kan contact opgenomen worden met
De Hondsrug UNESCO Global Geopark, docent van de cursus Harrie Wolters, mob.06 4222 81 81.

Geplaatst op: 5 maart 2018

Kinderschaatsen te koop

Zandstra Easy Gliders kinderschaatsen maat 31-35
Beschrijving: Paar Easy Gliders van Zandstra. Kunnen zo onder een schoen of laars gebonden worden.
Maat M voor schoenmaat 31-35.
Noordlaren, Telefoon 050 4062430

Contactgegevens:
Inez Hopkes
ihopkes14@gmail.com
Vogelzangsteeg, 2
0504062430

Geplaatst op: 28 februari 2018

Noordlaarderbokaal 8 sept 2018

De NoordlaarderBokaal 8 sept 2018!
Beschrijving: Het hippische evenement van Noordlaren, de NoordlaarderBokaal! Naast de standaard rubrieken worden er ook meerdere show rubrieken georganiseerd! Wat dacht je van een stokpaardjesrace? Niet kunnen pony of paardrijden biedt mogelijkheden :). Deze en nog vele andere activiteiten worden tijdens de NoordlaarderBokaal op 8 september 2018 gereden.

Wil je meedoen en / of op de hoogte gehouden worden; like de Facebook pagina Noordlaarderbokaal.

Contactgegevens:
Anastie Niezen
anastieniezen@gmail.com

Geplaatst op: 6 februari 2018