Welkom op Noordlaren.eu

Gebouw De Rieshoek

OBS de RieshoekHistorie

Het gebouw de Rieshoek heeft een lange geschiedenis. Tussen 1908 en 2014 werd er “schoolgegaan” in het karakteristieke gebouw aan de Zuidlaarderweg met de grote rode beuk op het plein. De naam, de Rieshoek, is ontleend aan het riesholt (rijshout waar bezems van gemaakt werden) dat vroeger op de plaats van de school stond.   Vanwege de  daling van het aantal leerlingen is in 2014 de school gesloten.

Projectteam De Rieshoek

Het Projectteam dat zich bezig houdt met de verdere invulling en het beheer bestaat uit:
Tinus Jeuring, De Steeg 2; svahan@hetnet.nl; 050-553 55 90
Jogchem de Jonge, Lageweg 39; info@jogchemdejonge.nl; 050-364 45 47; 06-512 233 86
Inge Mook, Lageweg 65; i.mook@pl.hanze.nl; 050-82 22 666; 06- 192 631 73
Peter Prak, Lageweg 17; p.prak@home.nl; 06 388 211 62.
Mike Snijder, Meester Koolweg 2; mikesnijder@ziggo.nl; 050-4096764; 06-376 154 26

Voor informatie over de verhuur van ruimtes voor feestjes, vergaderingen, worshops, congresssen, etc. kunt u contact opnemen met Jogchem de Jonge en/of Mike Snijder. Hier kunt u ook terecht voor de sleutel van het gebouw.

eg

sHuidige invulling van de Rieshoek
Op dit moment heeft het gebouw een nieuwe dorpsbestemming gekregen als multicultureel en maatschappelijk verzamelgebouw en zijn er nog allerlei plannen in ontwikkeling.

De huidige invulling van het gebouw ziet er als volgt uit:huiskamer leff

Aan de voorkant van het gebouw zit Leff. Leff is opgericht door Inge Wagenaar en voorziet in dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap. Het lokaal is omgetoverd tot een gezellige huiskamer, waar iedereen terecht kan voor een kopje koffie of een tosti, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 1600 uur. Op donderdag is het soepdag.

De Huiskamer is ook te huur voor feestjes en andere bijeenkomsten, ook s ’avonds en in de weekenden. Op dit moment zijn naast Inge Wagenaar, Rianne en Anneloes te vinden in de Huiskamer. Meer informatie bij Inge Wagenaar info@leffdagbesteding.nl

De kinderopvang Oki zit aan de zonnige achterkant van het gebouw. De kinderen kunnen gebruik maken van het speellokaal en de vm. keuken is veranderd in een kinderslaapzaaltje. Buiten hebben ze voldoende ruimte met een zandbank, speeltoestellen en in de planning zit een moestuin. Momenteel zijn er 22 kinderen die gebruik maken van de kinderopvang. Meer informatie over Oki bij Alie Smith en Lisette Kuiper. Mailadres: info@kinderopvangoki.nl .oki logo 2

Op woensdagmiddagen is er de door Yvet Sterken (RSG)  georganiseerde  peutergym en/of kan er geknutseld worden in de Kidsclub.

John Dilling heeft zijn atelier in het andere lokaal aan de voorkant en is naast huismeester ook kunstenaar, die kunst maakt op het snijvlak van natuur en techniek.

In de Zunnezaal zitten 4 kunstenaars die zelf hun eigen unieke producten maken en daarnaast regelmatig cursussen en workshops organiseren voor kinderen en volwassenen.

Marit Bloem geeft oude spullen weer een nieuw leven (bijv. lampen van oude dekens) en verkoopt haar producten  in de verkoophoek in de hal van de Rieshoek.
marit bloemm
Meer informatie: www.bloemm.blogspot.nl ; of
info@bloem-m.nl.

Ineke Jansma is creatief met zeefdrukken, kaarten maken, (herinnering) boeken maken. Meer informatie: ienzp@home.nl .

Karianne Simmers zit er met haar knutselbox. Zij gaat scholen langs en laat kinderen met behulp van de materialen in de knutselbox allerlei dingen maken. Ook heeft zij een mobiele knutselkeet, waarin kinderen kennis maken met de meer technische aspecten van het knutselen . Meer informatie:     www.skkek.nl of www.deknutselkeet.nl

naailes

Annemieke van den Berg van Saparoea doet aan kaarsen maken, keien vilten en vacht vilten. Ze geeft o.a. naailes aan kinderen. Meer informatie: info@mooimiek.nl.
IMG_7090 (Medium) vachtvilten www.mooimiek.nl

In de gangen van het gebouw en in de huiskamer en de Tuinkamer vinden regelmatig exposities plaats, die vrij te bezichtigen zijn en bevindt zich de verkoophoek met allerlei zelfgemaakte spulletjes.

Buiten is op het grote voorplein een jeu de boulesbaan aangelegd, waarop iedere zondagochtend vanaf 10.30 wordt gespeeld.

Naast de vaste gebruikers zijn er diverse mensen die regelmatig van het gebouw gebruik maken. We noemen: cursus Biodanza door Els Stam(www.stamdebasis.nl); muzieklessen (gitaar en piano) door Bert Martin (bertmartin@online.nl);  Vrouwensoos Midlaren (iteke.bolk@gmail.com);  peutergym;  Kidsclub; congressen;  vergaderingen; ondernemer café; buurt/dorpsborrels en feestjes.

Onder het kopje “Herbestemming Rieshoek”op de homepagina kunt u de actuele gebeurtenisen volgen en in de agenda staan ook de activiteiten vermeld die in de Rieshoek plaats vinden.

Kijk ook op: https://www.facebook.com/herbestemmingobsderieshoek/
voor berichten en foto’s van de laatste activiteiten in De Rieshoek.

Interne Agenda: