Welkom op Noordlaren.eu

Verzorgingsstaat

Lezing verzorgingsstaat

Lezingen over “de Toekomst” van de verzorgingsstaat en LifeLines onderzoek naar de gezondheid van inwoners van Noord Nederland, Op resp. 22 maart en 19 april, Aanvang 20.00 uur. Locatie Brinkhotel Zuidlaren.

Rotary Zuidlaren organiseert ook dit jaar drie gratis lezingen over de toekomst van de verzorgingsstaat.  Alle lezingen beginnen om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur en eindigen rond 22.00 uur. De eerste lezing van 16 februari heeft inmiddels plaatsgevonden en ging over de cultuur historische landschapswaarde van het Drentse AA gebied en werd door 130 mensen bezocht.
Tijdens de tweede lezing op 22 maart as. spreekt prof. dr. Flip de Kam, econoom over zijn laatste boek ‘het land van beloften’ dat gaat over de geschiedenis en toekomst van de
verzorgingsstaat. Na lezing is er een pauze en daarna gelegenheid tot stellen van vragen/discussie.

Op 19 april om 20.00 uur, spreekt prof. dr. Ronald Stolk van het UMCG over Life Lines. Dat is een heel groot, breed opgezet bevolkingsonderzoek, waar 165.000 inwoners van Noord Nederland gedurende 30 jaar aan deelnemen. Het gaat over de gezondheid van drie generaties mensen die allen in Noord Nederland wonen. Reden dat het onderzoek hier plaatsvindt, heeft met de kenmerken van een unieke ‘founderpopulatie’ in Noord Nederland. De gegevens worden opgeslagen in een heel grote databank. Het onderzoek probeert antwoord te krijgen op vragen als: waardoor zijn mensen gezond? welke factoren beïnvloeden dat? En wat weten we over de gezondheid van inwoners in Noord Nederland. En vice versa wat kunnen we eraan doen om gezond te blijven?

Praat mee over dit bericht via Facebook