Welkom op Noordlaren.eu

Tocht om de Noord

Wie wil meedenken over de ontvangst van de deelnemers aan de Tocht om de Noord?

Op zaterdag 24 september start “Tocht om de Noord” rond Noordlaren .

Wat is Tocht om de Noord  (zie ook www.tochtomdenoord.nl )? Tocht om de Noord is de (wandel) ontdekkingstocht / wandel festival door Groningen en loopt dit jaar “van Drenthe tot aan ‘t Wad” .

In dat weekend zullen naar verwachting 3000 deelnemers wandelen door de provincie in dag afstanden (naar keuze) van 15-25-40 of 80 km per dag. De wandelaars worden door alle dorpen liggend aan de route feestelijk, creatief ontvangen. (zie ook foto’s filmpjes op internet)

De eerste dag start voor de lange afstand lopers (ongeveer 1100) rond Noordlaren. Het definitieve start punt horen we nog aangezien het te maken heeft met een ontvangst op een binnen locatie en een locatie welke 22 bussen aan kan.

Waarom nu al deze mail het dorp in geslingerd?

Noordlaren heeft (net als alle dorpen aan de route) de vraag van organisatie  van de Tocht om de Noord  gekregen of we een programma voor deze dag willen organiseren en of we de wandelaars passend kunnen ontvangen in het thema van dit jaar, nl: Proeven van het Groninger Landschap. In de afgelopen 10 jaar hebben de dorpen welke gelegen zijn aan de route de lopers feestelijk, creatief en passend bij het thema ontvangen.

Aan ons de vraag, uitdaging om zaterdag 24 september 1100 lopers om 6.00 uur te ontvangen op passende wijze.

Graag zou Janet Vonk met een denktank creatieve ideeën willen verzamelen om samen met de organisatie van Tocht om de Noord ,  het dorp en de gemeente er een gezellige dorpsochtend van te maken. Wie wil met Janet meedenken, wie weet dorpsgenoten die mee willen denken of op andere wijze mee willen werken aan deze speciale dag??? Laat het  weten dan kan Janet een brainstorm moment plannen.

mail naar: janetfonk@hotmail.nl

Kerkstraat 13 Noordlaren.

Praat mee over dit bericht via Facebook