Welkom op Noordlaren.eu

Studenten bedanken Noordlaren.

energie cooperatie, Foto Carine Rogier Silke (002)
Dankwoord aan Noordlaren
Duurzaam Noordlaren
Afgelopen half jaar hebben wij, drie derdejaarsstudenten Vastgoed&Makelaardij aan de Hanzehogeschool, met veel plezier onderzoek gedaan naar draagvlak voor een energiecoöperatie in Noordlaren.
Wanneer je aansluit bij een lokale energiecoöperatie kies je voor groene energie, het liefst zoveel mogelijk door de coöperatie opgewekt. Je stapt over van bijvoorbeeld Nuon of Essent naar de energiecoöperatie van Noordlaren. De inkomsten worden door de coöperatie gebruikt voor aanschaf van zonnepanelen en voor verbetering van de leefbaarheid in Noordlaren.

Voor het oprichten van een energiecoöperatie is het belangrijk dat er draagvlak voor is. Daarom zijn wij eind december het dorp in gegaan om te polsen. Wij werden hartelijk ontvangen door de bewoners en hebben bij 29 huishoudens een vragenlijst af kunnen nemen.
In Noordlaren wordt positief gereageerd op het idee van Duurzaam Noordlaren. De meerderheid zegt geïnteresseerd te zijn in een energiecoöperatie.

Ons onderzoek en de rapportage is door de opleiding, de Hanzehogeschool, met een dikke voldoende gewaardeerd.

Wij willen alle mensen die ons hebben geholpen hartelijk bedanken en het initiatief Duurzaam Noordlaren veel succes toe wensen!

Carine, Rogier, Silke

Wilt u reageren of wilt u meer weten over het oprichten van een energiecoöperatie in Nooordlaren mail dan naar website@noordlaren.eu

Praat mee over dit bericht via Facebook