Welkom op Noordlaren.eu

Schilderijen en houtsneden in De Hoeksteen

De Culturele Commissie van Haren organiseert een nieuwe expositie in de maanden maart en april 2015 in dorpshuis De Hoeksteen in Noordlaren. In deze expositie zijn werken te zien van Jolien Weeber (schilderijen) en Karin Romeijn (houtsneden). De expositie is vrij toegankelijk voor publiek op 8 maart van 14.00u tot 17.00u en op 19 april van 10.00u tot 13.30u. Verder op aanvraag via telefoonnummer: 06-81521291.

Hieronder stellen de kunstenaressen zich aan u voor:

schilderijJolien Weeber: “Het leven lijkt verbrokkeld te zijn, ik zoek op het doek naar harmonie en het compromis”. Sinds 10 jaar schilder ik vrij intensief. Inspiratiebron: Mark Rothko. Materiaal: acryl. Techniek:transparant,laag op laag en diverse materialen toepassend. Vanuit mijn gevoel geef ik mij over aan wat er op dat moment is of in mij leeft,wat mijn verhouding is t.o.v mijzelf, mijn relaties en mijn omgeving. Volledig het denken uitschakeleen en creëren…een soort van dansen,loslaten en weer opnieuw beginnen. Muziek tijdens het schilderen: Ludovico Einaudi,Philip Glass,Sigur Ross,Tori Amos en vele soorten Dance. De vele gedichten van Willem George Hendriks-Muns geven een toegevoegde waarde aan mijn schilderijen.”

Site: www.jolienweeber.nl

grafische_vogels_ka-005-1Karin Romeijn: “Mijn belangstelling gaat uit naar de natuur, met name vogels en noordelijke landschappen zijn voor mij een onuitputtelijke bron van inspiratie. Voor het vastleggen daarvan heb ik gekozen voor grafische technieken en vooral de houtdruktechniek heeft mijn hart gestolen omdat hiermee naar mijn idee de essentie van de onderwerpen het beste wordt weergegeven. Na jaren werkzaam te zijn geweest als bioloog en later als milieumedewerker bij een gemeente kan ik nu meer tijd besteden aan deze ambachtelijke technieken. Rondom mijn woonplaats Annen zijn prachtige natuurgebieden waar ik altijd weer ideeën op kan doen voor het maken van nieuwe prenten.”

Praat mee over dit bericht via Facebook