Welkom op Noordlaren.eu

Rondetafelgesprek voor inwoners en organisaties uit de gemeente Haren over de Buurtbox, op dinsdag 21 juni

buurtboxUITNODIGING

Graag nodigen wij u uit voor een rondetafelgesprek over de koers en toekomst van digitaal platform Buurtbox in onze gemeente Haren. Buurtbox*, opgericht vanuit een burgerinitiatief, vindt de tijd rijp om met haar gebruikers en organisaties waar zij mee samenwerkt, van gedachten te wisselen over de plek van Buurtbox in onze gemeente.

Balans vraag en aanbod

Toen Buurtbox startte in 2012 met haar digitale platform zagen we al snel veel oproepen verschijnen van spontane aanbieders voor spullen en hulp. Het aantal vragen om een handje-hulp bleef echter sterk achter. In de praktijk komt dit soort hulp tussen buurt- en dorpsgenoten niet vanzelf tot stand omdat mensen moeilijk via Buurtbox om hulp durven vragen. In de visie van Buurtbox gaat het om: meer omkijken naar elkaar en het versterken van buurtnoaberschap vanuit de gedachte dat eigen kracht en de regie over eigen leven een groot maatschappelijk goed is. Het doorbreken van de ‘vraagverlegenheid’ is een lastige kwestie, zo hebben wij ervaren.

Informele zorgvragen en spullen delen

We zien het laatste jaar op Buurtbox dat het aantal oproepen, zowel zorgvragen als spullen delen/ruilen/weggeven, is afgenomen. Het aantal informele zorgvragen in de samenleving neemt toe. Mensen blijven ook langer zelfstandig wonen. Wat we ook weten is dat er best veel aan onderlinge hulp buiten Buurtbox uitgewisseld wordt. Een goeie zaak! Maar niet iedereen heeft een beschikbaar netwerk dat informele vragen kan opvangen. Hoe maak je voor deze groep de informele zorgvragen meer zichtbaar op een platform als Buurtbox en hoe krijg je aanbod van informele zorgbieders? We willen heel graag weten of Buurtbox de komende jaren op de huidige manier een rol moet of kan blijven spelen en zijn nieuwsgierig naar uw mening. En hoe, in bredere zin, we de verbinding tussen burgers in de gemeente Haren het beste kunnen versterken.

Rondetafelgesprek

We organiseren een rondetafelgesprek voor inwoners en organisaties uit de gemeente Haren. Voor een ieder die zich betrokken voelt bij Buurtbox en mee willen praten over haar kansen en toekomst. En voor de mensen die willen meedenken over manieren om het noaberschap in Haren te versterken

Mogen we op uw aanwezigheid rekenen?

Wanneer dinsdag 21 juni 2016

Hoe laat 20.00 uur

Waar ’t Clockhuys (Brinkhorst 3, Haren)

Opgave info@buurtbox.nl (wenselijk ivm de catering)

Tot de 21ste !

Hartelijke groeten,

Stichting Buurtbox, Jetske Tammeling, Marion Roelfs, Sipke Havinga

Buurtbox is ook te vinden op Facebook en Twitter

* Buurtbwww.buurtbox.nlox is het sociale en digitale platform in de gemeente Haren. Van dit platform maken inwoners gebruik om een handjehulp te vragen of aan te bieden. Ook kun je hier spullen delen, ruilen of weggeven. Enige voorwaarde: alles met gesloten portemonnee.

Praat mee over dit bericht via Facebook