Welkom op Noordlaren.eu

Projectgroep de Rieshoek wil door – informatieavond op 7 juni

De Rieshoek-300x232
Op 24 mei kwam de wethouder de projectgroep persoonlijk op de hoogte brengen van de opgestelde kaders. Dit zijn voorwaarden voor koop door het dorp, zoals wie er gebruik mogen maken van het pand en welke garanties het dorp moet geven voor de toekomst. Wij waren in eerste instantie erg blij met de lang verwachte kaders, toch overheerste na het gesprek een gevoel van teleurstelling. De verwachting zo uit onze de startblokken te kunnen schieten bleek onterecht.

De teleurstelling zat hem in een lange lijst met voorwaardes, nog veel vraagtekens en te weinig concrete antwoorden. Dit in combinatie met een pittige vraagprijs van 260.000 euro. Het college zegt niet onder de boekwaarde te kunnen verkopen wegens een bezuinigingsopdracht. Wij vragen ons af wat maatschappelijk belang en een prachtig burgerinitiatief waard is.

Nu laten Noordlaarders zich gelukkig niet snel uit het veld slaan. De teleurstelling hebben we vlot omgebogen in doelgerichte acties, want wij willen door en we blijven geloven in de mogelijkheden. Ook waren we weer goed vertegenwoordigd bij afgelopen raadsvergadering. Het is fijn om te merken dat er vele raadsleden zijn die dezelfde kritische vragen hebben als wij en deze ook voorleggen aan de wethouder.

Aankomende woensdag op 7 juni is er weer een open Rieshoek vergadering gepland om 20.30 uur. Jullie zijn allen van harte welkom om je verder te laten informeren, betrokken te zijn en de projectgroep te ondersteunen met behulp van jullie kennis, netwerk of helpende handen bij praktische zaken.

Graag tot dan!

De projectgroep
Karin Bouwmeester, Manon Ensing, Agniete van Everdingen, Janet Fonk, Berber Keidel, Inge Mook, Maartje Peters, Peter Prak, Alie Smith, Jan Geert Veldman en Inge Wagenaar.
- rieshoek.noordlaren@gmail.com

Praat mee over dit bericht via Facebook