Welkom op Noordlaren.eu

Oproep: Vrijwilligers Repair Cafe

repaircafeOproep!

Gezocht techneuten voor een Repair Café in Noordlaren.

Op de Rieshoek is het voorstel geopperd om een Repair Café op te gaan starten. Een Repair Café is een locatie waar dorpsbewoners hun kapotte apparaten met deskundige hulp kunnen repareren.
Het gaat om voorwerpen als huishoudelijk apparatuur, speelgoed, computer, laptop, fotoapparatuur, fiets, meubels, lampen, kleding, scooter, sierraden, muziekapparatuur etc.

De Rieshoek is hiervoor een uitermate geschikte locatie. Het concept van een Repair Café is geen gratis reparatiewerkplaats, waar je kapotte spullen afgeeft om later weer op te halen.
Het is meer een ontmoetingsplaats in het dorp waar men elkaar tíjdens een Repair Café-bijeenkomst treft om sámen dingen te repareren en kennis over te dragen. Belangrijk onderdeel is vergroten van het sociaal contact tussen dorpsgenoten. Ook duurzaamheid (repareren i.p.v. weg gooien) speelt een rol.
Veel van de benodigde Skills en Tools zijn aanwezig bij John Dilling op de Rieshoek.
Repaircafe.2
Gevraagd worden deskundige vrijwilligers met reparatiekennis en vaardigheden op allerlei terreinen.
Tijdens een zitting van het Repair Café, 1 dag of middag in de maand, ga je samen met andere deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren.
Wie niets heeft om te repareren, neemt een kopje koffie of thee in de gezellige huiskamer van de Rieshoek, of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders.

De bedoeling is om per 1 maart officieel te gaan beginnen. Over de dag en indeling volgt nog overleg.

Lees ook de Repair Café website: https://repaircafe.org/
https://repaircafe.org/vrijwilliger-worden/

Ben je handig met reparaties, DOE DAN MEE en meldt je voor 1 Februari aan bij John Dilling, huismeester van De Rieshoek, of via email: repaircafenoordlaren@gmail.com

Praat mee over dit bericht via Facebook