Welkom op Noordlaren.eu

Open vergadering over De Rieshoek

Rieshoek FullSizeRenderBeste Noordlaarders,
Graag informeren we iedereen over de stand van zaken met betrekking tot de Rieshoek.

Samen staan we sterk, dat is wel gebleken de afgelopen twee weken.
Er is veel gebeurd in het dorp. De pers wist Noordlaren te vinden en de politiek in Haren is wakker geschud.
De brief die het dorp in ging, is in grote getale ondertekend, met toevoeging van steunbetuigingen en positieve verhalen voor het behoud van de Rieshoek.
Gewapend met deze krachtige ‘stem uit het dorp’ is een groepje Noordlaarders op bezoek geweest bij de afzonderlijke fracties van de gemeenteraad. Ook zijn er gemeenteraadsleden naar de Rieshoek gekomen voor een gesprek.
Dit contact met de gemeenteraadsleden heeft ons goede hoop gegeven.

Waar we deze weken voor knokken is heel helder: een kans om met een nieuw plan, en een nieuw bod, te komen, voordat de gemeente de Rieshoek aan andere partijen aanbiedt.

De resolute afwijzing van het eerste bod, en de uitspraak dat er spoedig tot openbare verkoop over zal worden gegaan, heeft tot veel verontwaardiging en actiebereidheid geleid.
Deze energie is gebundeld in een verbreed projectteam.
Daarnaast is er een grote ondersteunende groep, met mensen die enorm gedreven zijn om de Rieshoek voor het dorp te behouden. Samen proberen we weer in gesprek te komen met de wethouder, en zetten we ook nu al stappen in de richting van het einddoel: de Rieshoek als blijvende ontmoetingsplek voor dorpsgenoten.

Alle Noordlaarders zijn van harte welkom om mee te praten over hoe we een mooie, breed gedragen, invulling kunnen geven aan ons voormalige schoolgebouw, en hoe we dit financieel kunnen realiseren.

Op woensdag 3 mei is er om 20:30 uur een open vergadering in de Rieshoek.

Wie daar niet bij kan zijn, maar wel ideeën heeft of op de hoogte gehouden wil worden, nodigen we uit om te mailen naar rieshoek.noordlaren@gmail.com, of even langs te gaan bij één van onderstaande mensen.

Wij vertrouwen op een goede uitkomst!

Met vriendelijke groet,
Karin Bouwmeester, Manon Ensing, Janet Fonk, Berber Keidel, Inge Mook, Maartje Peters, Peter Prak, Alie Smith, Jan Geert Veldman, Inge Wagenaar, en vele anderen.

Praat mee over dit bericht via Facebook