Welkom op Noordlaren.eu

Nieuwsbrief De Wachter Zuidlaren

N I E U W S B R I E F “Molenmuseum De Wachter”

info en afspraken: Dhr. Dirk P. Dijkens tel: 06-31385631 of : 050-4093154 tijdens openingsuren: van “ De Wachter”: tel.: 050-4090308 www.dewachter.nl info@dewachter.nl adres molen: Havenstraat 36 9471 AM Zuidlaren. (Stel uw Navigatie in op: Bolwerk 11, 9471 AT Zuidlaren[parkeerplaats] openingstijden: woensdag: 13.30-16.30 uur zaterdag : 10.00-16.30 uur entree : € 6,00 (volw.) : € 3,50 (k. 5-12 j.)

“De Wachter” is een bijzonder levendig en actief museum.
Sinds eind april 2016 is De Wachter alweer actief; de vrijwilligers van het museumcomplex, hebben ook voor de maanden juli en augustus extra activiteiten gepland; ze zijn de moeite waard om langs te komen, u bent welkom.

Wat is er allemaal te zien?
In de molen: Nieuw is een grote gereedschapsverzameling; zeer de moeite waard en uniek, voor de liefhebber een ‘’must’’; De korenmolen, de specerijenmaalderij, de olieslagerij en de stoommachines (stoom alleen op zaterdag) zijn standaard in werking. De ambachtelijk ingerichte bakkerij is eveneens in bedrijf; de bakkers bakken hier op ambachtelijke wijze de bakkersproducten, zoals diverse soorten broden, bollen, koeken en meer. Ook is een [oud ingericht]dorpswinkeltje de moeite waard om er even te ‘’shoppen’’!

In Dieks Dele [expo]: Rond het dorpsplein zien we de demonstraties van de klompenmaker, de stelmaker en de smid. Ook het originele standbeeld van Berend Botje is hier te bewonderen. Een grote huishoudelijke- en agrarische collectie is op de expositieverdieping te zien. Hier laten ook oude muziek instrumenten hun klanken horen, waaronder een heel uniek Orchestrion. Regelmatig is het op zaterdag mogelijk, met de stoomraderboot “De Jonge Wachter” een rondvaart van 1 uur te maken naar het Zuidlaardermeer.

In het restaurantgedeelte bij de bakkerij kunt u pauzeren en gebruik maken van de horecafaciliteiten; ook vindt u hier de molenwinkel waar o.a. de bakkerijproducten verkrijgbaar zijn.

Activiteiten in 2016 bij Molenmuseum De Wachter in september en oktober:
03 sept. Dag van de klompenmakers: hoe wordt een blok hout een klomp? 10 sept. Openmonumendag, landelijk thema: Symbolen spreken [géén gratis toegang] 17 sept. Donateursdag [voor de donateurs gratis een kopje koffie] 24 sept. Barkhof – wassen, inmaken, e.d.,; het huishouden in vroegere tijden 01 okt. Oktober = kindermaand met o.a. koekjesbakken en meer 08 okt. Oktober = kindermaand met o.a. koekjesbakken en meer De hele maand oktober is DE WACHTER standaard te bezoeken en te bezichtigen op de openingsdagen.
De LAATSTE seizoens- en openingsdag is 29 OKTOBER 2016 en gaat DE WACHTER sluiten om zich weer te prepareren voor het jaar 2017.

de vrijwilligers van Molenmuseum De Wachter, heten u welkom
sept/okt. 2016

Praat mee over dit bericht via Facebook