Welkom op Noordlaren.eu

Nieuws van De Rieshoek

Rieshoek FullSizeRenderBeste geïnteresseerden,
Zoals u van ons gewend bent, praten we u regelmatig even bij over de stand van zaken betreft de Rieshoek.
We zijn nog altijd hard bezig om het pand aan te schaffen voor het dorp, zodat het pand en het plein openbaar blijven, en het dorp zeggenschap houdt over de invulling ervan. Wat ons drijft, is dat we denken dat de Rieshoek een grote rol kan blijven spelen in de leefbaarheid van ons dorp.

Om nog slagvaardiger te worden hebben we vier commissies opgericht: voor dagelijks beheer, onderhoud, activiteiten en crowdfunding. In iedere commissie zitten leden van de stichting, samen met andere dorpsgenoten.

Op 10 januari hadden wij een constructieve bijeenkomst met de gemeente Haren, en onze partners BOEi en het Revolverend Fonds. We hebben uitvoerig gesproken over onder andere de bestemming van het pand en de vergunningen die nodig zijn, omgang met het aanwezige asbest, het tijdspad, de exploitatie, de haalbaarheidsstudie en de opbouw van het aankoopbedrag.
Naast leningen van BOEi en het Revolverend Fonds, hopen we ook op financiële steun uit het dorp in de vorm van giften en renteloze leningen. Hoe we dit voor ons zien, zullen we op zaterdag 10 maart presenteren, bij de lancering van onze crowdfunding-actie.
We hopen dat we deze zomer eigenaar van het pand zijn. Ondertussen staan de activiteiten in de Rieshoek beslist niet stil.
Een greep uit het aanbod:

- Iedere donderdag is het Soepdag bij LEFF. De dagbesteding verkoopt soep voor 2,50 euro tussen 12:00 en 13:30 uur.
- De alom bekende gratis boekenkraam van Scrooge & Co, van Noordlaarder Leo Harryvan, heeft sinds enkele weken een prachtige nieuwe uitstalling in de hal van de Rieshoek. Neem gerust een gratis boek mee, of lees deze tijdens een kopje koffie in het café.
- Op zaterdag 3 februari, vanaf 17 uur, organiseert ’t Veld een dorpsborrel met de titel: Winter Borrel Avond. Inclusief zelfgemaakte hapjes en om 20:30 een Pub Winter Quiz.
- Op woensdag 14 februari organiseren de Knutselkeet, Mooimiek en Ginkgoo een extra editie van de Creatieve Carrousel, vanwege de staking die dag in het basisonderwijs. https://www.mooimiek.nl/creatieve-carrousel
- Op zaterdag 10 maart is het weer tijd voor NL Doet. De Rieshoek organiseert dan een Klusdag, vanaf 9 uur ’s ochtends. Alle helpende handen zijn van harte welkom, er zijn klussen in alle soorten en maten. Voor eten en drinken wordt gezorgd.
- Op 10 maart wordt tevens de crowdfunding-actie gelanceerd. Meer informatie hierover volgt via website, mailings en flyers.

Vriendelijke groet van Stichting Behoud en Beheer de Rieshoek

Praat mee over dit bericht via Facebook