Welkom op Noordlaren.eu

Natuurvriendenhuis organiseert historische excursie door het Noordlaarderbos

natuurvriendenhuisNatuurvriendenhuis De Hondsrug organiseert op zondag 6 juli een tweede jubileumdag. Het huis bestaat dit jaar tachtig jaar en dat wordt hele jaar door gevierd met verschillende activiteiten.

Tijdens de jubileumdag op 6 juli kunnen mensen meer te weten komen over het ontstaan van het Noordlaarderbos. Op basis van bodemkundige onderzoeken en met behulp van historisch materiaal is meer bekend geworden over het ontstaan van het Noordlaarderbosgebied en het gebruik ervan. Een gids leidt belangstellenden rond en vertelt over vondsten van oude karrensporen, het ontstaan van de wallen in het landschap en het gebruik van het gebied door de eeuwen heen. Na afloop van de ronde door het bos is er voor belangstellenden de mogelijkheid bij een grondboring aanwezig te zijn op het terrein van het Natuurvriendenhuis. Kinderen kunnen zich vermaken met verschillende speelvoorzieningen op het terrein.

Mensen die graag willen meedoen aan de excursie zijn vanaf 13.30 uur welkom. Het Natuurvriendenhuis is gelegen aan de Duinweg 6 in Noordlaren. Deelname is gratis en iedereen wordt ontvangen met een kopje koffie, thee of frisdrank.

Programma:

- 13.30 uur: Ontvangst bij Natuurvriendenhuis De Hondsrug (parkeergelegenheid aanwezig)
- 14.00 uur: Inleiding door Ingrid Schenk
- 14.45 uur: Begin excursie door het Noordlaarderbos
- 15.45 uur: Grondboringen op terrein
- 16.30 uur: Afsluiting

Om in te kunnen schatten hoeveel gidsen nodig zijn is het prettig als u zich aanmeldt via communicatie@natuurvriendenhuisdehondsrug.nl

Praat mee over dit bericht via Facebook