Welkom op Noordlaren.eu

‘Kleintje Dorpsfeest’: sponsorweekend voor financiering kinderopvang

OBS de RieshoekDoor: Marleen van Dijk – Zoals u wellicht al weet zal kinderopvang ‘Villa Kakelbont’ half april haar deuren sluiten. Wij als ouders van de allerkleinsten in ons dorp vonden dat dit na de aanstaande sluiting van de basisschool, eigenlijk een stap te ver gaat. Een aantal van ons is hier mede komen wonen omdat er voorzieningen waren voor de kinderen. Voor ons dus een reden om ons niet bij deze sluiting neer te leggen, maar de handen ineen te slaan en te vechten voor het behoud van kinderopvang in Noordlaren. Dit lijkt nu te gaan lukken!

Kinderopvang Oki uit de Groeve heeft 2 dames bereid gevonden de kinderopvang in Noordlaren te gaan verzorgen. Gretha, moeder van 2 kinderen en met veel werkervaring in kinderopvang en BSO zal vanaf half april samen met Melanie uit Annen, die ook op een kindcentrum in Ees werkt, in Noordlaren aan de slag gaan.

Om dit alles te realiseren zullen we wel enige financiële armslag moeten creëren voor een geschikte inrichting van het lokaal, de inventaris en alle andere bijkomende opstartkosten.

In het weekend van 11 en 12 april organiseren we daarom een ‘Kleintje Dorpsfeest’: allerhande activiteiten waarvan de opbrengst naar de opbouw van de nieuwe crèche gaat. Daarnaast is een deel van het geld bedoeld om een ‘kidsclub’ mee te financieren, in ieder geval het komende jaar. Omdat er straks niemand meer in Noordlaren naar school gaat is het toch leuk om de kinderen uit het dorp gelegenheid te bieden mee te doen aan leuke activiteiten die in en om de Rieshoek zullen worden georganiseerd. Dit is dus ook bedoeld voor de al wat oudere jeugd. We zullen zoals het nu lijkt 2 verschillende middagen gaan organiseren, één voor de onderbouw en één voor de bovenbouw.

Hieronder vindt u het programma van het benefietweekend dat zich afspeelt rondom de Rieshoek en de skeelerbaan.

PROGRAMMA BENEFIETWEEKEND

Vrijdag 11 april

14:30 uur Sponsorloop leerlingen OBS de Rieshoek
16:30 uur Start 24 uurs marathon ouders Noordlaren
20:00 uur Stratenpubquiz (€5 inleggeld), clubgebouw IJsvereniging de Hondsrug

Zaterdag 12 april

15:30 uur Kinderactiviteiten, oa schminken en tumblingbaan (deelname gratis)
16:30 uur Einde 24 uurs marathon ouders Noordlaren
17:00 uur 3-gangendiner (€20 verzorgd door de Lanteern, pannenkoeken voor de kids €5)
19:00 uur Feestavond met livemuziek en prijsverloting (spetterende prijzen) gratis entree

OPGAVE EN INFORMATIE

Opgave voor deelname aan de stratenpubquiz en het 3-gangendiner uiterlijk dinsdag 8 april. Gelieve u ook voor deze datum op te geven voor de feestavond. Voor opgave en informatie: benefietnoordlaren@gmail.com. Graag aangeven voor welke activiteiten u zich opgeeft. Telefoon: 06 27065821 (Marc Drenth) 06 15094402 (Joost Veenema)

OPENINGSTIJDEN KINDEROPVANG OKI

Kinderopvang: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 07:00 uur tot 18:00 uur

Kidsclub: elke tweede week van de maand op woensdagmiddag, in en rondom de Rieshoek. Voor meer informatie: www.kinderopvangoki.nl, info@kinderopvangoki.nl 06 17375097 of 06 48773091.

Praat mee over dit bericht via Facebook