Welkom op Noordlaren.eu

Expositie met kunst van Noordlarense vrouwen in dorpshuis

Hillie van Santen MargrietenIn de laatste twee maanden van dit jaar is in het Noordlaarder dorpshuis een expositie te zien waarin kunst van Noordlarense vrouwen centraal staat. De open dagen zijn op zondag 10 november en 8 december, tussen 14.00 en 17.00 uur. De kunstenaressen worden hieronder voorgesteld.

Hillie van Zanten werd op 11-4-1934 geboren in Echten, in Zuid-Drenthe en is een creatieve dame die vanuit Noordlaren al jaren actief is. Ze maakt vooral mooie olieschilderingen in haar eigen kenmerkende stijl en haar andere creatieve kant is terug te vinden in het keramische werk in de vitrine. Al vanaf de jaren ’80 werkt ze met veel plezier met haar groep(en).

Hennie Hemmes is geboren Noordlarense. Het is ook hier dat ze met schilderen begon. Haar favoriete kunstvorm is aquarelleren en ze werkt graag klein maar fijn. Rina Hoenderken is een geboren in Zuidlaren op 19-5-1926. Ze is de oudste deelneemster van onze schildergroep met haar 87 jaren. Deze keer hangen er van haar vooral van landschappen met groen en waterpartijen in olie en aquarel.

Janneke van der Leest kwam ter wereld in Kiel-Windeweer op 23-5-1941 en woont al vanaf 1974 in het mooie Noordlaren. Al met al wordt dit Janneke haar 2e expositie en ze heeft voor deze keer planten als thema gekozen.

Sasja Bezembinder is geboren te Amsterdam op 22-8-1954. Ook zij had al eerder geëxposeerd maar dan in het westen des lands. Portretten, landschappen en katten in potlood en aquarel zijn haar grootste liefde. Met dank aan haar leraar en realistisch kunstenaar Rob de Vries uit de Zaanstreek.

Verder liggen er de beschilderde stenen van Sasja en haar man André Bezembinder samen. Sasja’s andere passie is ook aanwezig naast Hillie’s keramiek in de vorm van 3D en Scrap kaarten.

Foto: Schilderij met margrieten van Hilly van Zanten

Praat mee over dit bericht via Facebook