Welkom op Noordlaren.eu

De 24 uur van Noordlaren

rieshoek marathonHet weer had niet beter kunnen zijn zo vlak voor vier uur ’s middags op de ijs- en skeelerbaan in Noordlaren, waar een benefiet evenement gaande was. Jong en oud maakten nog één gezamenlijke ronde om een fantastische happening af te sluiten.

Vierentwintig uur eerder gaf Wethouder Stiekema van de Gemeente Haren met een compliment aan het adres van het Noordlaarder initiatief en haar succeswensen voor de komende uren het startsein voor een marathon evenement waarin Noordlaarders zich 24 uur van hun actieve of sportieve kant lieten zien.

Dit alles om geld in te zamelen voor het behoud van het voormalige schoolgebouw ‘de Rieshoek’, één van de bruisende centra van een levendig Noordlaren – waar de bewoners na het sluiten van de deuren van de basischool eigenhandig de deuren weer geopend hebben om het dorp leefbaar te houden en de faciliteit te behouden. En leefbaar is ‘de Rieshoek’, met een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, een kinderdagverblijf, diverse kunstzinnige initiatieven – kortom een ontmoetings- en ondernemende plek die het waard is om behouden te blijven.

Het is ongetwijfeld tijdens een van de talloze bijeenkomsten in ‘de Rieshoek’ dat voor het eerst is geopperd om geld in te zamelen door 24 uur actief in touw te zijn. En in het tijdsbestek van één week is dit evenement van A tot Z georganiseerd: zo doen we dat in Noordlaren!

Letterlijk jong en oud heeft zich in het afgelopen weekend van 14 en 15 April belangeloos ingespannen om de 24 uur van Noordlaren een succes te maken. Van de allerkleinsten die mochten aftrappen tijdens de skelterrace, de bootcampers, de hapkido- , tai chi- en yogalessen, de dames en heren die onder het licht van de baanverlichting ’s nachts hun rondjes draaiden tot de honden (en hun baasjes) die een uur ‘verplicht’ werden uitgelaten op de ijsbaan. En ga zo maar door.

Daarnaast is het evenement ook bijzonder actief ondersteund door de middenstand in- en rondom Noordlaren. Zo was de droge worst van Noordlaarder runderen binnen mum van tijd verorberd door de grote meute toeschouwers en wisten de deelnemers zich na hun inspanning gesterkt door het fruit dat ter beschikking is gesteld door de plaatselijke groentekwekerij. Daarnaast stonden op de baan twee- en driewielers ter beschikking voor diegenen die gesponsord hun rondjes wilde maken.

De uiteindelijke financiële balans van het weekend zal tijdens de manifestatie op Koningsdag bekend worden gemaakt, maar duidelijk is wel dat van alle kanten gul is gegeven en dat enkele duizend euro’s bij gaan dragen aan het uiteindelijke doel: ‘de Rieshoek’ van en voor Noordlaarders!

Henk Ensing

Praat mee over dit bericht via Facebook