Welkom op Noordlaren.eu

Buurtbox, de digitale sociale Marktplaats nu ook speciaal voor Noordlaren

Durf te vragen, durf te geven
Iemand een handje helpen of juist iemand om hulp vragen, spullen delen, iets weggeven of iets ruilen. Het kan allemaal via de Buurtbox.

Buurtbox is een sociaal platform voor inwoners van Noordlaren. Zeg maar een digitale en sociale marktplaats via internet.
Doel is om op een leuke manier in contact te komen met een dorpsgenoot door het plaatsen van een oproep. Stel een vraag over iets waar je hulp bij kunt gebruiken of zet je talent in om iemand anders een helpende hand te bieden.

Waarom?
Omdat het voor iedereen belangrijk is om in een plezierig dorp te wonen en te kunnen blijven wonen. Ook als de afhankelijkheid van anderen met het stijgen van de leeftijd wat groter wordt. En omdat je samen meer bent dan in je eentje.

Buurtnoabers, een ouderwets woord in een nieuwe jas!
Elkaar een handje helpen, iemand ‘n handje hulp aanbieden of juist iets weggeven, ruilen wat je over hebt. Eigenlijk hoort dat bij een dorp waarin je meer betrokken bent op elkaar. Zonder de verantwoordelijkheid of regie van iemand over te nemen kun je soms best iets doen dat een wezenlijk verschil is voor de ander. En dat levert de gever én de vrager iets op. Mensen willen elkaar graag helpen en zelden leidt dat tot de vraag: ‘Wat krijg ik er daarvoor terug?’

Voor wie?
Alle inwoners uit de gemeente Haren konden al vanaf vorig jaar meedoen op Buurtbox. Maar Noordlaren heeft nu een eigen Buurtbox, eigenlijk een Dorpbox, waarop alle vraag en aanbod uit Noordlaren op staat. Je kunt zelf makkelijk op de site van Buurtbox een account aanmaken. Het lokale Buurtbox-team (waarover later meer) kan je hier eventueel mee helpen. Zet je talent in of stel juist een vraag!
Heb je zelf geen internet, laat dan je buren of kinderen een account op jouw adres openen.

Hoe zit het met de privacy?
Alleen mensen die een account hebben aangemaakt krijgen bij een hulpvraag of een aanbod te zien hoe ze daar op kunnen reageren.
Alle anderen krijgen alleen de vraag/het aanbod zonder deze gegevens te zien.

Hoe kom ik in de Buurtbox?
Via

Een eigen Buurtbox voor Noordlaren is samen met het volwassenencafé (ook binnenkort) het tastbare resultaat uit de bijeenkomst Vitaal Noordlaren van 7 maart jl., georganiseerd door de werkgroep Vitaliteit.
Hou voor meer informatie over de Buurtbox www.noordlaren.eu in de gaten (onder andere over de nog te organiseren bijeenkomst voor alle inwoners waarin de Buurtbox wordt gepresenteerd en vragen kunnen worden gesteld).

Praat mee over dit bericht via Facebook