Welkom op Noordlaren.eu

Biodanza in De Rieshoek

Vijf september 2016 gaat de volgende serie Biodanza danslessenbiodanza5455990 van  Els Stam uit Noordlaren  van start in het opgeknapte speellokaal van De Rieshoek.
De lessen worden op de volgende dagen gegeven: 5, 12, 19 en 26 september 2016.  En op 3, 10, 24, en 31 oktober 2016.

De lessen beginnen om 19.30 uur en duren zo’n 1,5 uur.
Hieronder volgt wat meer informatie over wat Biodanza nou eigenlijk in houdt.

Meer willen weten of mee willen doen? Bel dan Els Stam van StamBiodanza en/of kijk op haar website.

Els Stam
www.stamdebasis.nl
info@stamdebasis.nl
tel:06 309 109 39

Biodanza
Biodanza gaat over de dans van het leven. Ars Magna, de grote kunst. De grote kunst het leven.

Biodanza is een samenspel van beweging, emotie en muziek. Door regelmatig te dansen volgens de Biodanza richtlijnen ontstaat er een herstel van harmonie tussen de mens en de natuur. Daarnaast vindt er verandering, herstel plaats in de cellen en in de biologische functies van het lichaam en leert men opnieuw leven vanuit de instincten, zodat de levensstijl en de behoeften steeds meer in overeenstemming komen met elkaar.

In een Biodanza les worden verschillende dansen voorgesteld door de docent.

Deze dansen zijn oefeningen in combinatie met speciaal daarvoor geselecteerde muziek.

De docent doet de dans voor zoals die voor haar/ hem is en daarna wordt je uitgenodigd om jouw dans te doen.

In de les zit een opbouw. Elke oefening, dans volgt op de voorgaande. De dansen hebben geen effect als ze los van elkaar gedanst worden. De oefeningen, dansen zijn zo georganiseerd dat ze een verandering op gang kunnen brengen. Daarom is het zo belangrijk om Biodanza te blijven doen totdat de effecten ervan blijvend zijn.

Een les is gemaakt aan de hand van een thema en een lijn uit de biodanza. Ze worden zoveel mogelijk met elkaar gecombineerd om een volledige integratie te bewerkstelligen.

Biodanza is een groepsactiviteit; door de wisselwerking met andere mensen ontstaat er een groeiproces. Onze identiteit komt tot uiting door de aanwezigheid van de ander.

Biodanza vindt haar inspiratie in gewone levensprincipes, niet in ( religieuze) dogma’s of (voor)oordelen. Biodanza vindt haar oorsprong in een diep gevoel van liefde. De aangeboren kernen van verbinding worden geactiveerd en dit maakt ingrijpende sociale veranderingen mogelijk. De verbinding met de mens in zichzelf, de verbinding met de groep en met het gehele universum.

Biodanza is de kunst om mee te bewegen met alles wat zich aandient in het leven en zo te leven vanuit je eigen kracht en zo als het ware dansend door het leven gaan.

Biodanza nodigt je uit om bij je eigen bron te komen en daardoor anders in het leven te gaan staan. Het is een effectieve manier om weer in balans te komen.

Je leeft intenser, geniet meer. Je creativiteit en vitaliteit nemen toe. En je bewustzijn neemt toe. Het zelfvertrouwen neemt toe en je bent in staat om liefdevolle relaties aan te gaan en te onderhouden.

Biodanza is voor iedereen die van dansen en muziek houd. Het is het dansen van de eigen beweging. Iedereen kan dansen en bewegen en daardoor aan Biodanza doen. Er worden geen pasjes aangeleerd. Je wordt uitgenodigd mee te dansen en –opnieuw- verliefd te worden op jezelf en op het leven.

Rolando Toro Araneda, psycholoog, medische antropoloog, onderzoeker en dichter, was de grondlegger van Biodanza. Het vindt zijn oorsprong in Chili uit de jaren zestig. Inmiddels dansen vele mensen over de hele wereld in meer dan dertig landen Biodanza. Sinds 2000 is het in Nederland.

Er zijn 5 scholen in Nederland die de opleiding tot Biodanzadocent verzorgen. Daarnaast zijn er tal van docenten die wekelijks les geven en zich aangesloten hebben bij de vereniging van Biodanzadocenten. www.biodanzanederland.nl

Praat mee over dit bericht via Facebook