Welkom op Noordlaren.eu

Activiteiten in natuurvriendenhuis De Hondsrug

natuurvriendenhuisIn de wintermaanden hebben de vrijwilligers van De Hondsrug niet stilgezeten. Voor 2015 hebben zij een mooi programma met diverse activiteiten in elkaar gezet! Iedere maand, behalve in de zomer, is er een open dag met een programma voor jong en oud. Natuurlijk staat de deur ook open op alle andere dagen voor een kop koffie, appeltaart of een kop soep, in ons huis òf op het terras.

Op zondag 22 maart wordt de opening van het seizoen gevierd. Tussen 10.30 en 16.30 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons huis, op het natuurkampeerterrein, in Paviljoen Eszicht en het prachtig gelegen Amfitheater.
Voor kinderen worden spelletjes in en rond het huis georganiseerd, een jazzorkest houdt ‘s middags een openbare repetitie in Paviljoen Eszicht. Ook is er een demonstratie vilten. Leden van een werkgroep die al jaren onderzoek doet in het Noordlaarder bos laten zien hoe grondsoortenonderzoek plaatsvindt.

Op zondag 12 april van 11 -16 uur wordt het kampeerseizoen geopend met een kampeermarkt. Heb je nog kampeerspullen op zolder die je kwijt wilt, of ben je op zoek naar een tweedehands tent of kookspullen, kom dan een kijkje nemen! Tussen 12 en 15 uur is de Vuurmeester aanwezig met een demonstratie/workshop koken op houtvuur. Deze vuurmeester heeft onlangs, op 20 februari 2015 het WK snertkoken gewonnen!
Ook is er voldoende tijd om een speurtocht door het Noordlaarderbos te maken. Je kunt een kijkje nemen in onze kampeerwagen of in een Tipi-tent. Als je kampeerspullen wilt verkopen, meld je dan even aan via lukasvelde@hotmail.com of via 06-28460003

  • Het weekend van 22, 23 en 24 mei staat in het teken van scouting en avonturenbos.
  • Op 20 en 21 juni wordt er een midzomerwandeling georganiseerd.
  • Op 23 augustus is er een Folkmuziek festival.
  • Op 20 september vindt de Hondrun plaats.

Ook in oktober, november en december wordt iedere maand een verrassend programma gepresenteerd. Meer informatie over de inhoud van deze activiteiten is te zijner tijd op de website van De Hondsrug te vinden.

Praat mee over dit bericht via Facebook