Welkom op Noordlaren.eu

2e editie Huiskamerfestival Achter de Veurdeur!

fotocollage-van-oude-deuren-33997484Muziekvrienden!

Op 21 mei organiseert de Culturele Commissie Noordlaren de Deze nieuwe editie van een zeker voor een klein dorp als Noordlaren spectaculair te noemen festival is mede mogelijk geworden door belangrijke subsidies van de Culturele Raad Haren en het Dorpsfonds Haren.
De voorverkoop van kaarten start op zondag 19 maart! Tijd en plaats: 13.00-14.00 uur, dorpshuis De Hoeksteen (tegenover de dorpskerk).

We frissen even uw geheugen op: Achter de Veurdeur is een feestelijk muzikaal gebeuren dat eenmaal in de twee jaar plaatsvindt, nu in maar liefst 8 verschillende huizen van particulieren nu in Noordlaren.
Hier vinden op 21 mei dus 8 verschillende huiskamerconcerten plaats.
Als Culturele Commissie Noordlaren zijn we trots:
het aanbod is verrassend goed, heel divers en voor elk wat wils!
Ook de locaties, ditmaal verspreid over het hele dorp, zijn uniek en prachtig!

Alle muzikanten treden 3 maal op, zodat u in de gelegenheid bent om 3 concerten naar keuze bij te wonen. Elk concert duurt een half uur en daarna heeft u tijd om naar een andere locatie te lopen voor het volgende concert. Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch voor hen die zich daarvoor hebben opgegeven en na afloop is het goed toeven en napraten op het terras van dorpshuis De Hoeksteen, tegenover de dorpskerk.

Aanvangstijden: concertronde 1 > 11.30 uur – concertronde 2 > 13.30 uur – concertronde 3 > 14.30 uur.
Vanaf 10.30 uur is De Hoeksteen, tegenover de kerk, geopend. Hier ontvangt u uw plattegrond en kunt u terecht voor koffie of thee. U dient uiterlijk 11.00 uur aanwezig te zijn, de concerten beginnen op tijd!
Van 12.15 tot 13.15 uur lunch buiten bij de kerk of bij slecht weer in De Hoeksteen.
Na de laatste concertronde op dezelfde plek gelegenheid tot napraten.

Wie treden er op?
1 The Full Minties.
Jaren 50 en 60 muziek: van Ierse folk tot Chuck Berry, van Elvis Presley tot Neil Young, de
Full Minties swingen vol overgave in een mintgroen jasje! www.fullminties.nl

2 Arnold Veeman
De Groninger streektaalzanger met Surinaamse roots verrast ieder met zijn liedjes. Bekend van optredens in Martiniplaza, Oosterpoort, regionale en nationale radio en televisie. www.arnoldveeman.com

3 Jeninke de Jong
Jeninke was DE sensatie van de vorige editie van Achter de Veurdeur in 2015. Aanstormend zangtalent afkomstig van de Kleinkunstopleiding Amsterdam zingt pop en jazz met pianobegeleiding van Jaap Swank. www.jeninkedejong.nl

4 Noota Saxophone Duo
Wegens enorm succes tijdens hun vorige concert in de Bartholomeuskerk in Noordlaren en op veler verzoek komt dit jonge internationale duo opnieuw naar het noorden. Zij spelen op verschillende saxofoons in verschillende stijlen en zijn weergaloos in hun muzikale optredens. www.nootasaxophoneduo.com

5 Carritwen
Overal waar deze vijfmansformatie optreedt, ontstaat de sfeer zoals die in Ierse en Schotse pubs beleefd wordt! Carritwen neemt u mee op een muzikale reis naar het groene Ierland en het mystieke, maar ruige Schotland. www.carritwen.com

6 Sara Klein Horsman
Veelgevraagd mezzosopraan. Trad op als soliste bij diverse bekende orkesten en tijdens Grachtenfestival Amsterdam. Repertoire van Brahms en van de Spaanse componist De Falla; met Vesna Dimcevska op de piano.
www.10vocaal.nl/categories/mezzosopraan/149-sara-klein-horsman

7 Linde Nijland en Bert Ridderbos
Folkzangeres/singer-songwriter Linde Nijland treedt op in binnen- en buitenland en wordt begeleid door Bert Ridderbos.
www.lindenijland.nl

8 Marjolein Fokkema
Een kleinkunstoptreden: deze Brabantse heeft de zachte g en het carnaval vieren nooit goed onder de knie gekregen. Nu zingt en schrijft ze liedjes over de liefde en andere dingen die mis gaan. Dat ze cynisch, rancuneus en obsessief zou zijn, zijn slechts geruchten.
Oordeelt u zelf! www.youtube.com/watch?v=h06752bnuAE

De lunch
Tussen de middag is er een gezamenlijke lunch met muzikanten én bezoekers die zich daarvoor hebben opgegeven aan lange tafels buiten. Hiervoor mogen we een gedeelte van de Lageweg ter hoogte van de Hoeksteen tijdelijk afzetten voor het verkeer!
Tijdens dit lunchbuffet is het een levendig geheel rondom kerk en Hoeksteen.
Er zijn maar liefst twee verschillende tentoonstellingen te bezichtigen, deze zijn gratis toegankelijk en…. de Saxy Ladies treden voor u op en zullen u zeker vermaken met hun muzikale theateracts.

Hoe komt u aan kaarten?
U kunt op zondag 19 maart van 13:00-14:00 uur terecht in de Hoeksteen (tegenover de kerk dus) om kaarten te kopen voor de optredens van uw keuze. Ter inspiratie en om uw keus te vergemakkelijken (of juist nog moeilijker te maken!) zijn ter plaatse fragmenten te beluisteren en te bekijken van de diverse artiesten.
En natuurlijk staat de Culturele Commissie paraat om al uw vragen te beantwoorden.
Tijdens deze voorverkoop beslist u zelf: u koopt direct de kaarten voor de optredens van uw keuze! En: op is op! Ná deze voorverkoop geldt dat u, zolang de voorraad strekt, via de website www.noordlaren.muziek.nl kunt reserveren (dus vanaf 20 maart), maar dan zal de keuze beperkt(er) zijn en kunnen niet alle voorkeuren meer gehonoreerd worden.
De kosten
Ja, u leest het goed:
1 dagkaart voor 3 optredens naar keuze: € 15,00
Lunch: € 5,00
Houdt u rekening met een contante betaling, liefst gepast: u kunt namelijk niet pinnen.

Tip
Combineert u het kopen van uw kaarten met een bezoek aan het laatste concert van het seizoen 2016-2017 in de dorpskerk en geniet van het bijzondere programma De Kamer van het Meriam de Korte Ensemble. www.meriamdekorte.com
De Kamer is een modern vormgegeven samensmelting van dans, muziek en gedichten geïnspireerd door schilderijen van de beroemde Noorse schilder Edvard Munch (bekend van o.a. De Schreeuw).
Koffieconcert, aanvang 10.30 uur Bartholomeuskerk.
Aansluitend voorverkoop kaarten Achter de Veurdeur tot 14 uur in de Hoeksteen.

Praat mee over dit bericht via Facebook