Welkom op Noordlaren.eu

“Juffer Ssawischna” in de Bartholomeuskerk

Passies en Havinga foto (1)De Culturele Commissie Noordlaren vraagt uw aandacht voor een bijzonder concert op zondagochtend 22 januari 2017, om 10.30 uur in de Bartholomeuskerk in Noordlaren.

Zangeres Gea Passies en pianist Johanan Havinga brengen het programma “Juffer Ssawischna”.
(N.B.: ‘Johanan’ is niet een typefout; de pianist draagt deze mooie voornaam.)
“Juffer Ssawischna” is een programma rond de Russische componist Modest Moussorgsky (1839-1881). De titel verwijst naar een lied van deze componist. De artiesten leggen in dit programma een verbinding met de schilderkunst, waarbij ze gebruik maken van het werk van de schilder Geurt van Dijk.

In dit programma wordt de bekende pianocyclus ‘Schilderijententoonstelling’ in zijn geheel gespeeld. Dit beroemde werk wordt doorgaans in de door de Franse componist Maurice Ravel georkestreerde versie uitgevoerd, maar nu horen we het origineel voor piano.

Daarnaast worden liederen uit verschillende cycli van Moussorgsky ten gehore gebracht.

De muziek wordt afgewisseld met verhalen over het zo boeiende en tragische leven van de componist.

Gea Passies is ervaren zangeres (sopraan) en wiskundedocent. Johanan Havinga is een begaafd pianist die summa cum laude afstudeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen.
Zij beiden verzorgen als duo muzikale programma’s rondom de componisten Kurt Weill, Erik Satie, Claude Debussy en Modest Moussorgsky.

Een reactie uit het publiek op een eerdere voorstelling:
‘Het optreden van Gea Passies en Johanan Havinga heeft diepe indruk op mij gemaakt. Niet alleen vanwege de zuiverheid van de sopraanstem en het voortreffelijke pianospel maar ook de volkomen samenwerking tussen deze twee artiesten en het volledig vervloeien van de zangstem in het fluwelen bed van de piano. Daarbij werd het ook op een voor het oog prettige wijze gebracht en was het in cultureel historisch opzicht zeer leerzaam. Boeiend om te zien hoe een wiskundelerares en een filosofiestudent ons samen kunnen betoveren.’

De entreeprijs bedraagt € 12,50.
Reserveren is aanbevolen: janluis796@gmail.com of telefonisch bij Jan Luis 050-4094657.

Praat mee over dit bericht via Facebook